Uspjeh Zahira Klimente na dječjem izboru za mis i mistera svijeta u Turskoj: Osvojio dvije lente

"Jedan od vrhunaca boravka bio je profesionalni foto-session Zahira u tradicionalnoj nošnji Crne Gore, koja je začinila cjelokupno iskustvo učešća na takmičenju”, dsaopštili su iz barske modne agencije.

1659 pregleda 1 komentar(a)
Zahir Klimenta (u sredini) u crnogorskoj nošnji sa drugim učesnicima, Foto: Privatna arhiva
Zahir Klimenta (u sredini) u crnogorskoj nošnji sa drugim učesnicima, Foto: Privatna arhiva

Osmogodišnjak iz Podgorice, Zahir Klimenta, posredstvom modne agencije Top 3 Models Montenegro iz Bara, učestvovao je na dječjem svjetskom takmičenju za Miss & Mister World, a vratio se sa dvije lente - Little Mister Universe i Mister Sympathy of the WLBF, navodi se u saopštenju.

Kako ističu iz modne agencije, izbor u ljepoti za djecu, održan je od 5. do 15. maja u Turskoj, a organizator takmičenja koje traje 34 godine je Ašot Kačatrijan.

“Tokom boravka u Turskoj trajao je desetodnevni intenzivan raspored aktivnosti. Pored samog takmičenja učesnici su imali priliku da uživaju u raznovrsnim izletima i obilascima turskih znamenitosti, upoznajući se s bogatom kulturom i istorijom zemlje”, piše u saopštenju.

“Organizovani su obilasci istorijskih lokaliteta, posjete muzejima i tradicionalnim tržnicama, kao i uživanje u turskoj gastronomiji. Jedan od vrhunaca boravka bio je profesionalni foto-sesion Zahira u tradicionalnoj nošnji Crne Gore, koja je začinila cjelokupno iskustvo učešća na takmičenju”, dodaju iz barske modne agencije.

“Zahir je sa ponosom nosio svoju nacionalnu nošnju, ističući time bogatstvo kulturnog nasljeđa svoje zemlje. Uz to, razmjena suvenira sa drugim učesnicima bila je neizostavan dio ovog događaja. Zahir je ponosno predstavljao svoju zemlju kroz poklone kao što su magneti, domaća vina, ručno izrađeni suveniri i drugi simboli Crne Gore, čime je promovisao bogatstvo i raznolikost naše kulture, a od drugih učesnika i organizatora je dobio divne poklone koje će moći da pokaže svojim drugarima”, stoji u saopštenju.

Zahir Klimenta
Zahir Klimentafoto: privatna arhiva

“Tokom svog boravka na takmičenju, Zahir je pokazao ljubaznost i poštovanje prema drugim takmičarima, aktivno nastojeći da upozna njihovu kulturu i tradiciju. Takođe, organizovano je prikazivanje video spota koji je predstavio sve turističke atrakcije njegovog rodnog grada i Crne Gore tokom ovih deset dana u Turskoj”, dodaje se u dopisu.

Nacionalna direktorica za svjetsko takmičenje, Ivana Šćekić, ističe da je “veoma zahtjevno pripremiti se za ovakav vid takmičenja i da je izuzetno važno da sve turističke organizacije, kao i opštine i država, stanu uz djecu i podrže ih da se na najljepši način prezentuje Crna Gora na svjetskoj sceni”.

Kako su najavili iz modne agencije Top 3 Models Montenegro, sljedeće svjetsko takmičenje za djecu će biti održano u oktobru, kada će imati nove ambasadore ljepote.

Bonus video: