Dečić je novi šampion Crne Gore, počinju dani slavlja u Tuzima

Kolo prije kraja tim Milorada Pekovića osigurao prvu titulu, pobjedom kraj Bistrice (1:0). Mornar pobijedio pod Goricom 1:0 i preuzeo 2. mjesto od Budućnosti. Sutjeska bez Evrope, Rudar ispao iz lige

113189 pregleda 578 reakcija 111 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Dečića novi su šampioni Crne Gore.

Kolo prije kraja, tim Milorada Pekovića osigurao je prvi trofej u istoriji kluba i najavio dane slavlja u Tuzima - fešta će početi večeras, trajaće do meča posljednjeg kola sa Arsenalom, možda i duže.

Dečić je sa stilom došao do trona, trijumfom u derbiju protiv Sutjeske kraj Bistrice - 1:0, iako je 50 minuta igrao sa igračem manje, zbog isključenja Ujkaja.

Šampionski tron Tuzanima je donio momak kome je ovo nevjerovatna, sedma titula u samostalnoj Crnoj Gori - Draško Božović, pogotkom u 32. minutu.

Rekorder crnogorskog klupskog fudbala četiri titule je osvojio sa ekipom Budućnosti, dvije sa Mogrenom, sada i sa Dečićem.

Fudbaleri Dečića, FK Dečić
foto: FSCG

Kolo prije kraja novi šampion ima šest bodova više od Budućnosti, koja je izgubila pod Goricom od Mornara (1:0), izgubila 2. mjesto i zakomplikovala borbu za Evropu.

Barani će sačuvati drugu poziciju ako u narednom kolu u Baru pobijede Jezero (imaju bolji međusobni skor od Budućnosti) čime će izboriti istorijski plasman na evropsku scenu.

Podgoričani će u tom slučaju zavisiti direktno od ishoda finala Kupa protiv Jezera - ko osvoji pehar izvadiće evropsku vizu.

Budućnosti je presudio njen bivši igrač, Milan Vušurović, golom u 90. minutu nakon sjajne asistencije Japanca Kišija Kotara. Dani velikog fudbalskog slavlja počinju i u Baru...

Fudbaleri Mornara
foto: FSCG

Dečić je, inače, sedmi različiti šampion od osamostaljenja, nakon Budućnosti (šest titula), Sutjeske (pet), Mogrena i Rudara (po dvije), Zete i OFK Titograda.

Meč posljednjeg kola sa Arsenalom biće formalnost za Dečić.

Tuzani su trijumfom kraj Bistrice i matematički ostavili su Sutjesku bez Evrope. Kolo prije kraja Nikšićani znaju da neće igrati na internacionalnoj sceni, prvi put poslije sedam godina, što je za klub takvog renomea pravi debakl - i u rezultatskom, i u finansijskom smislu.

Vidjeće se kakvi će biti dalji potezi čelnika kluba, a imenovanje trenera Miljana Radovića - usred druge polusezone, kada se pokušali da se spasi što se spasiti može, očigledno je stiglo prekasno.

Kolo prije kraja poznato je i da Arsenal ostaje (pobijedio Mladost Lob.bet 3:1 u Kotoru), Mladost i Jedinstvo Franca igraće baraž za opstanak, dok se u Drugu ligu seli Rudar.

Nakon 17 uzastopnih sezona u eliti, dvije titule, četiri trofeja Kupa, najveći crnogorski klub sa sjevera seli se u Drugu ligu.

Pljevljaci su večeras izgubili od Jezera u Beranama 2:1, ali ne bi se ništa promijenilo ni da su pobijedili, jer je Jedinstvo u Bijelom Polju savladalo Petrovac 4:2.

Rezultati

BUDUĆNOST - MORNAR 0:1 kraj

Milan Vušurović 90.

SUTJESKA - DEČIĆ 0:1 kraj

Draško Božović 35.

(Dečić od 39. minuta igra sa igračem manje zbog isključenja Ujkaja)

JEZERO - RUDAR 2:1 kraj

Edis Redžepagić 36, Davor Kontić 74. - Andrej Pupović 70.

ARSENAL - MLADOST 3:1 kraj

Marko Merdović 9, Ian Araja 55, Vladimir Kašćelan 90+2. - Bogdan Milić 68.

JEDINSTVO - PETROVAC 4:2 kraj

Žarko Korać 10, Danis Kolić 17, Brandao de Souza 48, Andrej Cvijović 52. - Adnan Bašić 41, Slobodan Babić 44.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: