Uprava policije: Identifikovani navijači koji su učestvovali u incidentu tokom meča Sutjeska - Budućnost

„Policijski službenici preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti KK Sutjeska, kao i organizatora sportske priredbe i mogućih propusta u obezbjeđenju ovog okupljanja, u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, stoji u saopštenju

15778 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Povodom incidenta koji se dogodio u četvrtak tokom košarkaške utakmice između Sutjeske i Budućnost Volija, policijski službenici su identifikovali više članova navijačkih grupa „Vojvode” i „Varvari” koji su u njima učestvovali, saopšteno je iz Uprave policije.

„Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu”, navodi se u saopštenju.

„Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, a po nalogu postupajućeg državnog tužioca, preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji i procesuiranju više lica, kako onih koja su neovlašćeno ušla u sportsku dvoranu, a nakon toga i na teren, tako i onih koja su ubacivala predmete na teren”.

„Osim toga, policijski službenici preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti KK Sutjeska, kao i organizatora sportske priredbe i mogućih propusta u obezbjeđenju ovog okupljanja, u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, stoji u saopštenju.

Duel polufinala Prve crnogorske lige je prekinut na nešto manje od šest i po minuta prije kraja prvog poluvremena.

Tada su navijači gostiju upali u teren kroz službeni ulaz, koji je bio otvoren, i počeli da provociraju domaće navijače s kojima su ušli u sukob.

Uslijedila je reakcija „Vojvoda” i gađanje stolicama, a onda je policija intervenisala i „Varvare” izbacila iz sale.

Sudije su prekinule utakmicu, prvi plan je bio da se nastavi pred praznim tribinama, ali je ta opcija brzo otpala, jer se Sutjeska protivila da nastavi meč bez podrške publike.

Bonus video: