Odbojkašice protiv Farskih Ostrva počinju nastup u Srebrnoj ligi: Potrudićemo se da opravdamo ulogu favorita

Crna Gora sjutra (18) u Podgorici igra protiv Farskih Ostrva, a u nedjelju (18) protiv Gruzije

2232 pregleda 0 komentar(a)
Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (18) u dvorani "Verde" protiv Farskih Ostrva igra prvu utakmicu CEV Srebrne lige.

Prvi turnir se igra do 19. maja, osim Crne Gore i Farskih Ostrva učestvuje i Gruzija, protiv koje će naša selecija igrati u nedjelju (18).

Ekipi Milorada Krunića su Farska Ostrva dobro poznat protivnik, protiv kojeg je naš tim slavio dva puta maksimalnim rezultatom prošle godine. Selektor Krunić se nada da će tako biti i u Podgorici.

“Što se tiče naše forme, zadovoljan sam kako su prošle pripreme. Jedina mala stvar je da imamo neizvjestan nastup jedne odbojkašice, a o tome ćemo znati nešto više nakon ljekarskih pregleda. Nemamo puno informacija o Farskim Ostrvima - samo tri djevojke od prošle godine su u njihovom sadašnjem timu. Vodeći se utakmicama iz prethodne godine, preuzimamo ulogu favorita i potrudićemo se da je opravdamo“, rekao je selektor Krunić.

Korektorka, Danijela Džaković nada se pozitivnom ishodu na oba meča.

"Očekivanja su velika - smatram da smo favoriti, s obzirom na rezultat od prošle godine kad smo pokazali da smo kvalitetnija reprezentacija. Vidjeli smo neka nova imena kod Farskih Ostrva, a i Gruzija dolazi u jačem sastavu. Sigurna sam da će se sve djevojke boriti i da ćemo dati svoj maksimum. Sigurna sam i da će publika uživati na ovim mečevima", kazala je Džaković.

Nakon prvog turnira, 24. maja seniorke putuju za Portugal gdje ih očekuju utakmice protiv domaćina i selekcije Islanda 25. i 26. maja.

Treći turnir prvobitno je bio planiran od 31. maja do 2. juna u Bosni i Hercegovini, međutim nakon što je selekcija domaćina otkazala učešće u CEV Srebrnoj ligi, sve utakmice sa njom računaće se službenim rezultatom u korist protivnika.

Četvrtog vikenda naše odbojkašice biće slobodne, kao i Portugal, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg.

Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira igraće dvomeč finala, 13, odnosno 16. juna.

Bonus video: