Ferstapen: Moramo da uradimo sve kako bismo izbjegli poraz od Ferarija i Meklarena u Imoli

Vozači Red Bula Ferstapen i Serhio Peres prošle godine nisu pobijedili samo u jednoj trci, kada je u Singapuru najbrži bio Sainc. Ferari je ove godine nešto bliži aktuelnim šampionima, a u trku se uključio i Meklaren

1942 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da njegova ekipa mora da uradi sve stvari 100 odsto ispravno u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje, kako bi izbegla poraz od Meklarena i Ferarija.

Trostruki uzastopni šampion Ferstapen zauzeo je drugo mjesto u prošloj trci u Majamiju, gdje je pobedio Lando Noris iz Meklarena i to je bilo drugi put u posljednjih šest trka da Holanđanin nije pobijedio. Osim njih, ove sezone ima pobjedu još samo vozač Ferarija Karlos Sainc, u Australiji.

Ferari i Meklaren unaprijedili su bolide, a Ferstapen je upitan o odgovoru Red Bula.

"Ne reagujemo. Te stvari su već isplanirane. Nije kao da jedna ekipa dolazi sa nadogradnjom, a onda mi da kažemo: 'Oh, moramo nešto da sastavimo'. Sve je već u planu. Zadovoljni smo, ali naravno, moramo i dalje da radimo jer nas sustižu ekipe koje su iza nas. Kao što smo videli u Majamiju, kada ne napravimo stvari 100 odsto, oni su ispred nas. Moramo da pokušamo da osiguramo da nemamo previše takvih vikenda", rekao je Ferstapen, prenio je Skaj.

Vozači Red Bula Ferstapen i Serhio Peres prošle godine nisu pobijedili samo u jednoj trci, kada je u Singapuru najbrži bio Sainc. Ferari je ove godine nešto bliži aktuelnim šampionima, a u trku se uključio i Meklaren.

"Ferari je imao veliko poboljšanje. Teško je znati gdje ćemo mi biti. Meklaren zaista ima veliku nadogradnju i tek ćemo saznati koliko je dobra pošto je uvek potrebno malo vremena da stvari dođu do vrhunca. Radi se o detaljima koji ponekad mogu da naprave veliku razliku u rezultatima, posebno na stazi kakva je u Majamiju", naveo je Ferstapen.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkačkim vikendom u Imoli, a trka za Veliku nagradu Emilije Romanje vozi se u nedjelju od 15 časova.

Bonus video: