Joanikije posjetio Kneževića u istražnom zatvoru i poklonio mu Bibliju

Knežević je 30. aprila izručen iz Velike Britanije u Crnu Goru. Protiv njega su u Crnoj Gori podignute tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju

29611 pregleda 46 reakcija 47 komentar(a)
Knežević i Joanikije tokom jednog od prethodnih susreta, Foto: Aplus
Knežević i Joanikije tokom jednog od prethodnih susreta, Foto: Aplus

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetio je u subotu, 11. maja predsjednika Atlas grupe i biznismena Duška Kneževića u istražnom zatvoru u Spužu i poklonio mu Sveto pismo Staroga i Novoga zavjeta, Bibliju, piše portal A plus.

Apelacioni sud odbio je prekjuče kao neosnovane žalbe Kneževićevih branilaca protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o određivanju pritvora.

Viši sud je 30. aprila potvrdio pritvor Kneževiću, koji mu je ranije određen.

Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Knežević je 30. aprila izručen iz Velike Britanije u Crnu Goru.

Protiv njega su u Crnoj Gori podignute tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu "Karbon" u kojem je navodno sa još četiri člana kriminalne grupe pričinio štetu kompaniji "Global Karbon" i pribavio protivpravnu korist od 1.942.000 eura.

Knežević je optužen i u predmetu "Aerodromi", gdje je sa direktorima njegove Atlas banke Markom Nikolićem i Dijanom Zečević, navodno Aerodrome Crne Gore oštetio za tri miliona eura.

Početak 2019. godine obilježila je afera "Koverat", kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 eura.

Knežević tvrdi da su to pare za finansiranje izborne kampanje vlasti i da je to uradio u dogovoru sa liderom DPS-a i aktuelnim predsjednikom države, Milom Đukanovićem.

Knežević se ranije žalio se načelniku Istražnog zatvora na uslove u kojima boravi u ćeliji i tražio je da ga primi na razgovor, kako bi taj problem riješili, a zahtijevao je i da ga posjete eksperti Evropske komisije za ljudska prava u zatvorskim uslovima, ali i diplomatsko osoblje Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva.

Knežević je pismom, u koje su Vijesti imale uvid, tražio i da ga posjeti Joanikije.

Bonus video: