Kolašin: Na takmičenju recitatora najbolji Vučinić, Jovanović i Vuković

Žiri ovogodišnjeg takmičenja činili su Milica Šćepanović, profesorica francuskog jezika i književnica, Gorica Ilinčić, bibliotekarka i Željko Kostić, profesor engloskog jezika i dobitnik međunarodne nagrade za kratku priču

4296 pregleda 62 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Centar za kulturu Kolašin
Foto: Centar za kulturu Kolašin

Na takmičenju recitatora, koje je i ove godine održano pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin, najbolje su bile Ema Vučinić, u mlađoj, Ksenija Jovanović u srednjoj i Milena Vuković u starijoj kategoriji.

Vučinić je učenica četvrtog razreda OŠ Risto Manojlović i recitovala je pjesmu Plava zvijezda Miroslava Antića, a njena, pet godina starija, školška drugarica Jovanović žiriju i pubici se predstavila govoreći stihove pjesme Svjetlost, Silvije Maksić.

Pjesmu Pismo gospođe Helge, autora Đoka Stojčića, govorila je Vukovć, koja je učenica drugog razreda SMŠ Braća Selić.

Drugo mjesto, u mlađoj kategoriji osvojila je Monika Dulović, a treće Dejana Dožić.

Anastasija Rakočević bila je druga, a Damjan Maroković treći u srednjoj kategoriji. Među najstarijim recitaorima, drugo mjesto pripalo je Anđeli Bulatović, treće Ivi Kljajić.

Žiri ovogodišnjeg takmičenja činili su Milica Šćepanović, profesorica francuskog jezika i književnica, Gorica Ilinčić, bibliotekarka i Željko Kostić, profesor engloskog jezika i dobitnik međunarodne nagrade za kratku priču.

Nagrade je dodijelio potpredsjednik Opštine Miodrag Bulatović, a posebnom nagradom Opština Kolašin je darivala učesnika programa Nenada Bojića iz Dragovića Polja koji je na Festivalu JU Zahumlje u Nikšiću dobio nagradu za prozni tekst "Mama je glagol od glagola raditi".

Bonus video: