Roditelji djece koja idu u nikšićki vrtić "Zvjezdice" donirali mobilijar i sadnice

„Htjeli smo da iskoristimo naša znanja i vještine kako bismo unaprijedili uslove boravka mališana u vrtiću i dodatno uredili dvorište. Akcija je lijep primjer mobilizacije zajednice na terenu i pokazatelj koliko svačiji doprinos, u ovakvim akcijama, znači“, kazala je predstavnica roditelja, Nada Jaredić

3162 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Roditelji djece koja idu u nikšićki vrtić „Zvjezdica“, koji se nalazi u Rastocima, pokazali su kako udruženim snagama mogu da pomognu vrtiću u kome njihova djeca borave. Osmislili su projekat uređenja dvorišta pod nazivom „Zajednici zajedno“ koji je podržao Fond za aktivno građanstvo, kao i društveno odgovorni partneri u zajednici: „Krnovo Green Energy“, NVO „Alfa centar“ i prodavnica igračaka „Lucky toys“.

Vrtić Zvjezdice
foto: Svetlana Mandić

Zahvaljujući roditeljima, dvorište pomenutog vrtića je bogatije za tri klupe, dvije korpe za otpad, duplu klackalicu, gnijezdo ljuljašku sa konstrukcijom, dvije standardne ljuljaške, fiksiranu iks-oks igricu, sadnice, cvijeće i farbu za osvježenje starog mobilijara.

vrtić Zvjezdice
foto: Svetlana Mandić

I dok su roditelji farbali stari mobilijar, mališani su sa vaspitačicama sadili cvijeće. Pomogli su i Ani Petrović Njegoš iz NVU „Putevima predaka“, koja je donirala pet sadnica, da ih zajedno posade, a onda su odslušali Anino predavanje o važnosti ozelenjavanja javnih površina. Akciji se priključila i akademske slikarka Milena Krivokapić, iz Umjetničkog centra, koja je oslikala drveni okvir za pješčanik.

„Htjeli smo da iskoristimo naša znanja i vještine kako bismo unaprijedili uslove boravka mališana u vrtiću i dodatno uredili dvorište. Akcija je lijep primjer mobilizacije zajednice na terenu i pokazatelj koliko svačiji doprinos, u ovakvim akcijama, znači“, kazala je predstavnica roditelja, Nada Jaredić i zahvalila se svima koji su podržali njihovu akciju, kao i upravi JPU „Dragan Kovačević“ i vrtića „Zvjezdica“ na saradnji.

Nada Jaredić
Nada Jaredićfoto: Svetlana Mandić

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“, Snežana Zogović, istakla je da je jedan od bitnih segmenata njihovog rada saradnja sa porodicom i da je ona kontinuirano na dobrom nivou.

„Roditelji se rado prilkjučuju svim našim akcijama. Posebno me oduševljava što je ovo inicijativa od strane roditelja. Vidjeli su da je ovo dvorište, koje je veliko i lijepo, potrebno dodatno srediti, ulužili su napore, udružili se zajedno sa vaspitačima, i rezultat svega je ova akcija“, kazala je Zogović.

Snežana Zogović
Snežana Zogovićfoto: Svetlana Mandić

Dodala je da roditelji često doniraju vrtićima mobilijar, sadnice, ali da je ovo prva akcija koja je organizovana u tolikom obimu.

Bonus video: