BBC u saradnji sa NTOCG snima specijalnu emisiju o Crnoj Gori

Ekipa BBC World Travel Show, na čelu sa voditeljkom Carmen Roberts, će u okviru putopisne emisije „The Travel Show Montenegro” predstaviti jedinstveno putovanje kroz bogatu kulturu, netaknutu prirodu i uzbudljive avanture koje Crna Gora nudi

12393 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NTO
Foto: NTO

U okviru promotivne kampanje koju je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizovala u saradnji sa čuvenom globalnom medijskom kućom BBC, u toku je snimanje putopisne emisije posvećene Crnoj Gori pod nazivom “The Travel Show Montenegro”.

"U ime cjelokupnog tima BBC-ija, veliko je zadovoljstvo raditi sa Nacionalnom turističkom organizacijom kako bismo predstavili Crnu Goru milionima čitalaca i gledalaca širom Evrope i svijeta. Od uzbudljivog brendiranog sadržaja koji istražuje crnogorsku istoriju, arhitekturu i kulturu, do snažnih TV i digitalnih kampanja koje su istaknute na BBC News kanalu i BBC.com, uvjereni smo da će ova saradnja inspirisati našu publiku da razmotre Crnu Goru kao svoju sledeću turističku destinaciju. Dok s nestrpljenjem iščekujemo specijalnu emisiju o Crnoj Gori u The Travel Show-u, zakazanu za početak septembra ove godine, zahvaljujemo NTO CG na ovom ambicioznom projektu. Radujemo se budućim prilikama za nastavak naše saradnje i dalje isticanje ljepota Crne Gore u godinama koje dolaze", poručila je regionalna direktorica BBC za Evropu, Sara Damak.

NTO
foto: NTO

Ekipa BBC World Travel Show, na čelu sa voditeljkom Carmen Roberts, će u okviru putopisne emisije „The Travel Show Montenegro” predstaviti jedinstveno putovanje kroz bogatu kulturu, netaknutu prirodu i uzbudljive avanture koje Crna Gora nudi. Putovanje su započeli u Boki, gdje su imali priliku da istraže bogatstvo podvodne kulturne baštine, roneći i snimajući na olupinama u Boki Kotorskoj, u akvatorijumu Herceg Novog. Osim toga, u emisiji će se naći i predivni kadrovi koji prikazuju kakav se pogled pruža sa Kotorskih serpentina.

“Putopisna emisija istražuje crnogorsku obalu, nove razvojne projekte, tradicionalne događaje i razgovaramo sa ljudima. Zaista sam uživala u Crnoj Gori. Imali smo sjajno vrijeme i bilo je zabavno obići različite lokacije. Tako sam tokom boravka u Crnoj Gori učestvovala u Fešti kamelija. Veslala sam sa lokalnom posadom u Stolivu i razgovarala sa ljudima koji su učestvovali u ovoj trci veslanja poslednjih nekoliko godina. Zaista je bilo zabavno i voziti se serpentinama iznad Kotora u tradicionalnom jugo automobilu”, poručila je Roberts.

Carmen Roberts, dvostruka dobitnica nagrade Britanskog udruženja putopisnih pisaca 2008. i 2009. godine, ističe da je do sada imala priliku da snimi emisije u preko 70 zemalja širom svijeta.

NTO
foto: NTO

“Nisam znala da se može roniti u Bokokotorskom zalivu, tako da je to bilo fantastično iskustvo vidjeti podvodnu Crnu Goru, stranu za koju nisam ni znala da postoji. Osim toga, bilo je zanimljivo vidjeti promjene koje su se desile od poslednjeg puta kada sam bila ovdje. Zadovoljstvo mi je i što sam imala priliku da razgovaram sa stanovnicima Crne Gore koji su bili veoma iskreni i gostoljubivi. Upoznala sam ljude svih uzrasta, a ono što im je zajedničko jeste da su veoma ponosni na svoju zemlju i zaista su posvećeni očuvanju kulture i nasleđa”, kazala je voditeljka BBC-ija.

NTO
foto: NTO

Podsjećamo, destinacijski video o Crnoj Gori “U društvu prirode“, koji je dobitnik tri međunarodne nagrade, plasiran je u okviru kampanje na televiziji BBC News Channel. TV kampanja tokom koje je spot naše zemlje emitovan više od 150 puta u udarnim terminima zabilježila je preko 30 miliona pregleda. Zabilježeni su i impresivni rezultati digitalne kampanje koja je imala doseg od 3 miliona pregleda web stranice bbc.com, dok je brendirani članak o Crnoj Gori zabilježio 20 hiljada pregleda. Osim toga, na društvenim mrežama BBC-ja ostvaren je doseg od 450.000 pregleda.

NTO
foto: NTO

Ovakav vid promocije direktno će predstaviti publici ljepote destinacije i dodatno ojačati poziciju Crne Gore kao turističke destinacije. Nacionalna turistička organizacija će nastaviti sa organizacijom ovakvih kampanja koje imaju za cilj privlačenje posjetilaca širom svijeta, te intezivnom promocijom raznovrsne turističke ponude Crne Gore