Grbović napustio URA iz "moralnih razloga": Glavni problem partije postao Dritan Abazović

"Umjesto da funkciju gradonačelnika prepustimo koalicionom partneru iz Force a preuzmemo mjesto predsjednika SO Ulcinj i na taj način nastavimo započete projekte i nesumnjivo dobre rezultate koje je imala koaliciona vlast na čelu sa Omerom Bajraktarijem, URA se odlučuje na tajne pregovore sa opozicionom DUA o stvaranju neke nove većine a sve sa ciljem da se uzurpira pozicija prvog čovjeka grada"

25674 pregleda 81 reakcija 40 komentar(a)
Amil Grbović, Foto: Facebook/Amil Grbović
Amil Grbović, Foto: Facebook/Amil Grbović

Član Opštinskog odbora URA Ulcinj Amil Grbović podnio je ostavku na funkcije u partiji iz, kako je naveo, moralnih razloga.

U objavi na svom Fejsbuk profilu, Grbović je naveo da se na taj potez odlučio zbog nepoštovanja koalicionog sporazuma iz 2022. o rotaciji gradonačelnika između URA i Force koji je trebao da stupi na snagu 3. juna.

On je kazao i da članovi i simpatizeri URA-e "još uvijek ne vide da je glavni problem partije postao Dritan Abazović".

Njegovu objavu prenosimo integralno:

"Umjesto da funkciju gradonačelnika prepustimo koalicionom partneru iz Force a preuzmemo mjesto predsjednika SO Ulcinj i na taj način nastavimo započete projekte i nesumnjivo dobre rezultate koje je imala koaliciona vlast na čelu sa Omerom Bajraktarijem, URA se odlučuje na tajne pregovore sa opozicionom DUA o stvaranju neke nove većine a sve sa ciljem da se uzurpira pozicija prvog čovjeka grada iza čega se krije namjera da se u budući izborni proces uđe sa prednošću koju donosi ovaj položaj, koristeći se svim dosada već viđenim izbornim trikovima i manipulacijama.

Na sjednici OO URA Ulcinj održanoj 02.05.2024. na kojoj je prisustvovao i Dritan Abazović koji je inicijator jedne ovakve self-destruction odluke, na koju bi mu čak i Makijaveli pozavidio, iskazao sam svoj stav i protivljenje ali sam na žalost kao i mnogo puta prije toga bio usamljen u svojoj iskrenoj namjeri da ne donosimo odluke koje će nam se kasnije obiti o glavu.

Poštovani doskorašnji saborci, svojim izlaskom iz partije sa sobom nosim etiku uspravnog hoda i čistog obraza a oni koji su odgovorni za nastalu situaciju, najmanje što bi trebalo da urade kako bi donekle izašli uspravni iz ovoga jeste da podnesu ostavke.

Sada samo mogu reći - šteta, jer je odbor URA-e u Ulcinju bio skup poštenih i časnih ljudi bez interesa koji su istinski željeli promjene i iskorak u odnosu na već poznate loše prakse ranijih vladajućih garnitura, da bi nakon avgusta 2020. kada su se osjetile "čari vlasti" i nakon halapljivog i neobuzdanog političkog apetita predsjednika GP URA karakterisanih viškom egocentrizma a manjkom realnog i racionalnog pogleda oko sebe i svoje stvarne moći koji mu nisu mogli dati klimoglavci okupljeni oko njega, ova partija je počela da gubi sve saveznike i partnere sa kojima je sarađivala bilo na državnom ili lokalnom nivou, te ljude koji su razočarani napuštali partiju koja polako ali sigurno klizi u nestanak sa političke pozornice u kojoj je trenutno na margini.

Svjestan budućeg procesa koji donosi izbor novih kadrova na čelnim pozicijama u lokalnoj vlasti, ostajem na mjestu izvršnog direktora DOO Parking servis Ulcinj do izbora novog, a kako bi firma normalno funkcionisala. Ovim putem moram reći da preduzeće na čijem sam čelu nije u zavidnoj situaciji jer nije bilo nekog istinskog razumijevanja i interesovanja od strane odlazeće vlasti za poslovanje našeg Društva.

Naglasiću da nam je najteže palo to što nam je, zahvaljujući premijeru 43. Vlade oduzet parking kod Jadrana, koji nam je donosio najveće prihode, a u čiji je posjed preko noći uveden sumnjivi investitor sa Kosova koji umjesto pompezno najavljene investije gradnje hotela, već drugu godinu zaredom obavlja djelatnost parkinga.

Da nije bilo razumijevanja za izgradnju prve parking garaže u Ulcinju, čijom bi se realizacijom riješio višegodišnji problem starograđana sa nedostatkom parking prostora, govori i činjenica da 43. Vlada punih 6 mjeseci nije našla za shodno da odluči o dodjeli državne parcele od oko 2000m2 Opštini Ulcinj a sve u skladu sa članom 35. Zakona o državnoj imovini CG, dok je npr. jednu takvu odluku donijela kada je u pitanju 77000 kvadrata državnog zemljišta potrebnog za izgradnju fudbalskog stadiona na Velikoj plaži.

Na kraju želim da se zahvalim sekretaru za komunalne djelatnosti Leartu Taipiju, sekretaru za urbanizam Škeljzenu Sulejmaniju i glavnom gradskom arhitekti Muhu Uručiju sa kojima sam svo vrijeme imao više nego korektnu saradnju i komunikaciju koja je bila u interesu Opštine Ulcinj i Parking servisa, kao i svim zaposlenim u kolektivu i svim gradjanima na podršci ali i na konstruktivnim kritikama.

Završiću ovo moje obraćanje sa pjesmom upućenom svim članovima i simpatizerima URA-e koji još uvijek ne vide da je glavni problem partije postao Dritan Abazović, a koju je on recitovao svojevremeno u skupštini Crne Gore dok je još bio mlada nada za demokratiju u našoj državi:

Slušaj vodju striktno, ne treba ti glava,

Opusti se druže nek ti mozak spava,

Mjesto tvoje glave ruka vodji treba,

Kad uputi pogled digni je do neba", naveo je u objavi na Fejsbuku Grbović

Bonus video: