Hadžić iskazao načelnu podršku rezoluciji u Skupštini koja "ide u pravcu prekida agresije protiv civila u Gazi"

Poslanici PES-a i aktivisti složili su se o potrebi nedvosmislene osude stradanja civila u Palestini, te da se Crna Gora svrsta u zemlje koje vrše diplomatski pritisak da se u Palestini obustave vojne operacije, spriječi stradanje civila i doprinese trajnom miru, saopštila je ta stranka

2283 pregleda 2 komentar(a)
Foto: PES
Foto: PES

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Seid Hadžić iskazao je načelnu podršku rezoluciji u Skupštini koja "ide u pravcu prekida agresije protiv civila u Gazi i afirmisanja položaja palestinskog naroda."

Poslanici Gordan Stojović i Seid Hadžić sastali su se sa predstavnicima Pokreta solidarnosti sa Palestinom i tom prilikom razgovarali o trenutnoj situaciji u pojasu Gaze. Aktivisti Pokreta solidarnosti za Palestinu predstavili su svoje aktivnosti, kao i peticiju o usvajanju rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini, saopštio je PES.

"Iskazali su nadu da će se u što skorijem periodu ispoštovati Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN-a koja poziva na prekid vatre u pojasu Gaze. Poslanici Stojović i Hadžić su istakli da razumiju palestinsku Nakbu i da se suosjećaju sa svim porodicama nevino stradalih žrtava", navodi se u saopštenju.

PES navodi da su se poslanici i aktivisti složili o potrebi nedvosmislene osude stradanja civila u Palestini, te da se Crna Gora svrsta u zemlje koje vrše diplomatski pritisak da se u Palestini obustave vojne operacije, spriječi stradanje civila i doprinese trajnom miru.

Bonus video: