Maslovar: U Budvi ćemo izgraditi starački dom

Maslovar je naglasila da je otkrivanje mostova između prošlosti i budućnosti od izuzetne važnosti za svako društvo

3510 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Maslovar, Foto: Demokratska Crna Gora
Maslovar, Foto: Demokratska Crna Gora

U Budvi ćemo izgraditi starački dom, naši najstariji sugrađani su zaslužili našu zahvalnost, saopštila je Slavica Maslovar, kandidatkinja za odbornicu sa izborne liste "Demokrate- Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Ðorđe Zenović"

U saopštenju koje je dostavila Demokratska Crna Gora se navodi da je Maslovar započela "predstavljanje građankama i građanima Budve glavnih projekata iz izbornog programa Demokrata, na čijoj realizaciji će nakon 26. maja raditi kao najsnažniji konstituent vlasti".

Maslovar je naglasila da je otkrivanje mostova između prošlosti i budućnosti od izuzetne važnosti za svako društvo i da je recept za uspjeh svake lokalne zajednice adekvatan odnos prema starim licima, jer su kako je kazala upravo stariji sugrađani, oni koji su današnju Budvu stvarali i nesebično je predali novim generacijama na čuvanje, zbog čega kako je poručila zaslužuju više od zahvalnosti – zaslužuju posvećenost lokalne zajednice koju biraju.

"Dok vrijeme neumitno teče, izazovi se množe, a potrebe postaju sve jasnije, naš odgovor su realni projekti koje ćemo svakog dana do izbora predstavljati sugrađanima, a najvažniji među njima će ovih dana, kroz naš izborni Program stići i do svih budvanskih domova, kako bi sugrađanima poslali poruku da 26. maja, birajući broj 2, biraju rad i jasnu viziju grada, naspram puste priče koja traje već više od dvije godine. Izgradnja osnovnog socijalnog servisa u 21. vijeku- Doma za stare, je od velikog značaja za naše sugrađane, jer nije riječ samo o objektu i ustanovi, već o sigurnom utočištu za ljude koji su gradili našu kraljicu Mediterana, zbog čega zaslužuju da u njoj bezbrižno staraju, što je naša najadekvatnija zahvalnost njima za naporno proveden radni vijek u interesu Budve", istakla je Maslovar.

U saopštenju se navodi i da je ona predstavila "detaljan plan najmodernije medicinske usluge kojom bi raspolagala ova ustanova, ali je najavila i brojne sadržaje poput planiranih mjesta za druženje i aktivnosti koje obogaćuju duh i tijelo, čime se sugrađanima grade temelji za dostojanstvenu starost".

"Uvažene sugrađanke i sugrađani, pridružite nam se u stvaranju grada u kojem starost nije teret, već zaslužena nagrada za životno putovanje. Ojačajmo temelje za sjutra koje počinje danas. Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje", zaključila je Maslovar.

Bonus video: