Izašao trejler za Kopolin "Megalopolis": Kada imperija umire?

Ostvarenje koje će premijeru imati u takmičarskom dijelu ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala projekat je na kojem je slavni reditelj radio još od 80-ih godina prošlog vijeka

4012 pregleda 1 komentar(a)
Iz trejlera za "Megalopolis", Foto: Printscreen YouTube
Iz trejlera za "Megalopolis", Foto: Printscreen YouTube

"Naš novi film 'Megalopolis' je najbolji rad koji sam ikad imao privilegiju da nadgledam", stoji riječi su reditelja Frensisa Forda Kopole uz koje je izašao trejler za njegov novi epski film.

Ostvarenje koje će premijeru imati u takmičarskom dijelu ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala projekat je na kojem je slavni reditelj radio još od 80-ih godina prošlog vijeka.

Autor klasika kao što su "Kum" i "Apokalipsa danas" investirao je 120 miliona dolara svog novca u film. Trejler počinje pitanjem: kada imperija umire?

Prema zvaničnom sinopsisu, "Megalopolis" je rimska epska fabula smještena u izmaštanu modernu Ameriku.Grad Novi Rim mora da se promijeni, što izaziva konflikt između Cezara Katiline (Adam Drajver), genija umjetnika koji sanja utopijsku, idealističnu bubudćnost i gradonačlenika Frenklina Cicerona (Đankarlo Espozito), koji želi da održi statu kvo.

Uhvaćena između dvije vatre je Džulija Ciceron (Natali Emanuel), kćerka gradonačelnika koja će morati da otkrije šta ona zaista vjeruje da ljudski rod zaslužuje.

Bonus video: