SAD: Žena ubijena nakon što je autom prišla pogrešnoj kući

„Ovo je veoma tužan slučaj mladih koji su tražili kuću prijatelja i završili pred kućom ovog čoveka koji je odlučio da izađe sa oružjem i puca", saopštio je šerif države Vašington Džefri Marfi

12237 pregleda 12 komentar(a)
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe

Jedan muškarac u Sjedinjenim Američkim Državama optužen je za ubistvo drugog stepena 20-godišnje žene pošto je greškom vozila automobil prilaznim putem njegovoj kući.

Kejlin Džilis je bila u kolima sa još troje ljudi u državi Njujork u subotu.

Oni su slučajno ušli na prilaz pred kućom Kevina Monahana u gradu Hebronu, saopštila je policija.

Dok se automobil odmicao, 65-godišnji Monahan je pucao na vozilo i pogodio Džilis.

„Ovo je veoma tužan slučaj mladih koji su tražili kuću prijatelja i završili pred kućom ovog čoveka koji je odlučio da izađe sa oružjem i puca", saopštio je Džefri Marfi, šerif države Vašinton, na konferenciji za novinare.

Ovo je ruralna oblast i prilazi su slabo osvetljeni noću. Niko iz grupe nije izašao iz vozila niti je pokušao da uđe u Monahanovu kuću pre nego što je on navodno zapucao, rekao je Marfi.

„Očigledno je da niko iz vozila nije predstavljao pretnju", rekao je šerif Marfi. „Nije bilo razloga da se Monahan oseti ugroženo."

Prijatelji su se odvezli od kuće i pokušali da pozovu pomoć u obližnjem gradiću, ali su bolničari Džilis proglasili mrtvom.

Monahan „nije sarađivao sa inspektorima i odbio je da napusti rezidenciju da bi razgovarao sa policijom", saopštila je šerifova kancelarija na konferenciji za medije.

U međuvremenu je kreirana stranica za prikupljanje sredstava za pomoć porodici stradale devojke „za sahranu i druge troškove".

Istovremeno, drugi muškarac u američkoj državi Misuri optužen je za ubistvo tinejdžera pošto je zvonio na pogrešna vrata da bi pokupio mlađu braću.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: