Njemačka policija otvorila istragu protiv pjevača benda Ramštajn

Šezdesetogodišnji Lindeman odbacio je sve optužbe, a njegovi advokati kažu da su "bez izuzetka netačne"

8851 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AFP
Foto: AFP

Nemačka policija otvorila je istragu o navodnim seksualnim uznemiravanjima koje je počinio Til Lindeman, pevač metal benda Ramštajn.

Nekoliko žena je optužilo muzičara da ih je posle koncerata vrbovao za seks.

Jedna od njih, Šelbi Lin iz Severne Irske, veruje da joj je u piće sipana droga i da je bila „odabrana i pripremana za seks", rekla je u nedavnom intervjuu za BBC.

Šezdesetogodišnji Lindeman odbacio je sve optužbe, a njegovi advokati kažu da su „bez izuzetka netačne".

„Započete su pripremne radnje za istragu protiv Tila Lindmana na osnovu optužbi za seksualno nasilje i trgovinu drogom", rekao je portparol javnog tužioca u Berlinu.

Tužilaštvo je otvorilo istragu na sopstvenu inicijativu, kao „i na osnovu nekoliko optužbi trećih lica", misleći na ljude koji nisu u direktnoj vezi sa navodnim incidentom, prenosi novinska agencija Frnas pres (AFP).

Dvadesetčetvorogodišnja Lin je optužbe iznela u maju ove godine na društvenim mrežama.

„Postoji organizovani sistem regrutovanja devojaka", rekala je u intervjuu za BBC,.

Ona je, tvrdi, bila ispraćena u malu sobu iza bine posle koncerta u Litvaniji, a prostoriju je napustila kada je došao Lindeman jer je posumnjala da je očekivao seks.

BBC

Njene optužbe pokrenule su lavinu ispovesti o seksualnom nasilju, a mnoge žene i devojke veruju da ih je, kao i Lin, jedna Ruskinja izabrala na društvenim mrežama kako bi imale seks sa Lindemanom.

Ona ih je posle koncerata zvala na žurke.

Grupa je pokrenula internu istragu zbog svih optužbi i razgovara se sa svim članovima tima, rekao je portparol benda za BBC.

Ramštajn, nemački metal bend, osnovan je 1993. godine i poznat je po nastupima poput pozorišnih predstava, kao i po kontroverznim stihovima.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: