I glavni pregovarač sa EU na seminaru o evropskim fondovima

Pejović će u uvodnom dijelu seminara govoriti o dosadašnjem toku pristupnih pregovora, korišćenju IPA programa u proteklih deset godina, novoj finansijskoj perspektivi te mogućnostima da se u većoj mjeri iskoristi podrška EU namijenjena privredi i državi
79 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.02.2020. 01:06h

Učesnicima seminara "Kako do fondova EU - mogućnosti za crnogorske preduzetnike kroz iskustvo Hrvatske", koji se održava u četvrtak, 7. aprila (četvrtak) u podgoričkom hotelu "Ramada", obratiće se i glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj Uniji, Aleksandar Andrija Pejović.

Pejović će u uvodnom dijelu seminara govoriti o dosadašnjem toku pristupnih pregovora, korišćenju IPA programa u proteklih deset godina, novoj finansijskoj perspektivi te mogućnostima da se u većoj mjeri iskoristi podrška EU namijenjena privredi i državi.

Seminar, na kojem je do sada prijavljeno više od 50 učesnika, što individualnih što iz kompanija, namijenjen je, prije svega, crnogorskim preduzetnicima koji su zainteresovani za konkurisanje za sredstva iz fondova EU, ali i onima koji tek počinju da se bave biznisom.

Seminar će biti interesantan i koristan nevladinim organizacijama i državnim institucijama koje su uključene u proces pregovaranja i konsultantima koji žele saznati hrvatsko iskustvo u dobijanju sredstava iz fondova EU.

"Kurs je koristan i za one koji žele saznati kako izgleda proces pregovora s EU, koje zanimaju konkretni primjeri EU tendera i procedura te onima koji na dugogodišnjem iskustvu Hrvatske mogu izvući korisne informacije i olakšati donošenje odluka. S obzirom na to da je Hrvatska nova članica EU, naše iskustvo je najrelevantnije za Crnu Goru i mnoge greške se mogu izbjeći ako se unaprijed zna koje je to propuste u pregovorima i u konkursima radila Hrvatska“, kazao je mr Zvonimir Savić iz Hrvatske gospodarske komore, koji će biti predavač na seminaru.

Njegov intervju o fondovima EU i seminaru možete pročitati ovdje a više o programu seminara i načinu prijave, čitajte ovdje.

Bonus video: