Kompanija M:tel i Biznis akademija Vijesti ovog mjeseca u Nikšiću, sa projektom "Internet za seniore"

"Penzioneri su, u svakom od gradova u kojima smo do sada organizovali ovakve kurseve, pokazali izuzetno interesovanje i jako veliku želju za učenjem i radom što samo govori u prilog činjenici da su iako veoma često marginalizovani i praktično izopšteni iz aktuelnih društvenih tokova i te kako spremni za saradnju"
0 komentar(a)
penzioneri internet, Foto: Shutterstock
penzioneri internet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.02.2020. 16:17h

Uspješan projekat kompanije M:tel i Biznis akademije Vijesti, "Internet za seniore", biće nastavljen održavanjem kursa u Nikšiću.

Poslije uspješno realizovanih obuka u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju i Tivtu, a imajući u vidu veliko interesovanje nikšićkih penzionera projekat se nastavlja ponovnim organizovanjem kursa u gradu pod Trebjesom.

"Penzioneri su, u svakom od gradova u kojima smo do sada organizovali ovakve kurseve, pokazali izuzetno interesovanje i jako veliku želju za učenjem i radom što samo govori u prilog činjenici da su iako veoma često marginalizovani i praktično izopšteni iz aktuelnih društvenih tokova i te kako spremni za saradnju, a mnogi od njih bi i dalje mogli biti izuzetno korisni članovi društva", kazao je Brano Sudar sa Biznis akademije Vijesti.

"Upravo zbog svega navedenog želimo da im pružimo što više znanja kako bi svoje penzionerske dane učinili lakšim, uz korišćenje savremenih tehnologija, a time i jednostavniju komunikaciju kao i informisanje", kazao je Sudar.

Persa Spajić, predstavnica kompanije M:tel je posebno apostrofirala jedinstvenost ovog projekta u smislu društvene odgovornosti, a u skladu sa evropskom i svjetskom praksom dodajući da je u proteklih par mjeseci više od stotinu penzionera prošlo ovu obuku na šta su, u kompaniji M:tel, i te kako ponosni.

"Ovo pogotovu iz razloga jer smo radili na realizaciji projekta čiji je osnovni cilj upoznavanje naših najstarijih sugrađana sa tehnološkim inovacijama, sa čim ćemo nastaviti i u narednom periodu, istakla je Spajić.

Kurs počinje 13. novembra i trajaće 5 radnih dana, a svi zainteresovani penzioneri se mogu prijaviti u M:telovoj poslovnici Karađorđevoj ulici, broj 3.

Bonus video: