navigacija Naslovnica Premium

KONKURSI ZA KULTURU

1.2.2013 15:36

Sufinansiranje projekata od umjetničkog značaja

Sva tri konkursa su otvorena 30 dana od dana objavljivanja, to jest prijave se podnose zaključno sa drugim martom 2013. godine

Ministarstvo kulture Crne Gore raspisalo je juče tri konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za sljedeću godinu. Radi se o konkurisma za sufinansiranje projekata i programa od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru” i za sufinansiranje crnogorskog učešća na međunarodnim manifestacijama i festivalima.

Prijave na konkurs vrednovaće stručna Komisija, prema kriterijumima utvrđenim Zakonom o kulturi

Sva tri konkursa su otvorena 30 dana od dana objavljivanja, to jest prijave se podnose zaključno sa drugim martom 2013. godine.

Ministarstvo kulture će sufinansirati projekte i programe iz sljedećih oblasti Likovna umjetnost, Muzička i muzičko-scenska djelatnost, Književnost i književno prevođenje, Časopisi za kulturu i umjetnost, Pozorišna produkcija, Kulturno-umjetničke manifestacije i festivali i Filmska produkcija.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica sa prebivalištem u Crnoj Gori i pravna lica koja su u Crnoj Gori registrovana za obavljanje djelatnosti kulture, dok navladine organizacije, javne ustanove i drugi subjekti čiji se rad finansira iz budžeta Crne Gore, sredstvima planiranim za kulturu, nemaju pravo učešća.

Za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru” u 2013. godini Ministarstvo kulture sufinansiraće nove projekte i programe od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi, u opštinama sa sjevera Crne Gore (Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak) i programe i projekte iz kulture, drugih crnogorskih opština koji će biti realizovani u nekoj od opština sa sjevera, na osnovu saradnje i razmjene programa.

Projekti i programi koji su dobili finansijsku podršku iz drugog izvora u budžetu Crne Gore, neće biti sufinansirani na ovom konkursu

Prijave na konkurs vrednovaće stručna Komisija, prema kriterijumima utvrđenim Zakonom o kulturi, a prilikom izbora projekata i programa za sufinansiranje prednost će imati projekti i programi kojima se doprinosi i podstiče ravnomjeran razvoj kulture i disperzija programa i projekata na cijeloj teritoriji Crne Gore.

Projekti koje sufinansira Ministarstvo kulture u vezi su sa crnogorskim učešćem na međunarodnim manifestacijama, referentnim međunarodnim sajmovima knjiga i filmskim festivalima.

Projekti i programi koji su dobili finansijsku podršku iz drugog izvora u budžetu Crne Gore, neće biti sufinansirani na ovom konkursu.

Za podnosioce prijava koji su prethodnih godina koristili sredstva po osnovu konkursa o sufinansiranju programa i projekata, cijeniće se i ispunjenost dosadašnjih ugovorenih obaveza.

Prijava na konkurs podnosi se na odgovarajućem obrascu koji je dostupan na sajtu www. ministarstvokulture.gov.me Rezultati konkursa biće javno objavljeni.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.