• Piše: Darvin Murić
  • Objavljeno: 13.02.2013 u 22:31
  • 4682 prikaza
  • 0 komentara

LJUBAV U FILMU

Neobične ljubavne priče i priče ispričane na neobičan način

Moonrise Kingdom, Submarine, Garden State, Show me love, Perfect Sense... samo su neki od filmova koje bi trebalo da pogledate

Ljubav je neizbježna tema u gotovo svakom snimljenom filmu. U svakom filmu je drugačija na ovaj, ili onaj način, a u susret Danu zaljubljenih predlažemo filmove koji prikazuju neobične ljubavi, ili ljubav na neobičan način.

Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom Vesa Andersona je romantična ljubavna priča o dvoje tinejdžera, čija neobična ljubav i bjekstvo od kuće dižu cijelo omanje ostrvo na noge.

Kao i svaki film Vesa Andersona, nasmijaće vas način na koji melanholična Suzi (Kara Hejvord) I šarmantni, neuklopljeni Sem (Džered Gilman) prodrmaju osjećanja cijelog gradića. Šarmantan, sentimentalan, nostalgičan film sa (u Andersonovim filmovima neizbježnim) Bilom Marejom, Brusom Vilisom, Edvardom Nortonom I Tildom Svinton, koji svakako treba pogledati.

Submarine

Petnaestogodišnji Oliver Tejt nalazi se u sredini bračne krize svojih roditelja kada u njegov život uđe ljepotica Džordana. Nesnalažljivi dječak kojeg u filmu tumači Krejg Roberts u isto vrijeme pokušava da bude najbolji momak za svoju djevojku i riješi probleme svojih roditelja.

Submarine je film bez “potrošenih” momenata, sa sjajnim, duhovitim I realnim dijalozima, i odstupa od sličnih filmova o ljubavnom sazrijevanju tinejdžera. Ukoliko tražite film koji će vas vratiti najranijim ljubavnim nedoumicama Submarine Ričarda Ajoadea je pravi izbor.

Garden State

Film poznatog glumca, režisera i komičara Zaka Brafa u kojem upravo on tumači glavnu ulogu uz Natali Portman prati ne baš uspješnog glumca Endrua Lardžmana koji se vraća u svoj rodni grad na sahranu svoje majke i upoznaje neobičnu djevojku Sem (Natali Portman).

Skidanje sa droge, suočavanje sa prošlošću i ocem Endru proživljava sa Sem, čiji lik će osvojiti srca svih koji pogledaju film.

Eni Hol

Film legendarnog Vudija Alena “Eni Hol” nosi ono što i svaki njegov film.

Briljantni dijalozi i neurotični akteri, uz savršenu dozu romantike i ljubavnih problema između komičara Alvija i ljepotice Eni svakako su nešto što je obavezno pogledati. Filozofija jedne najobičnije ljubavne veze sadržana je u odnosu Alvija i Eni, od upoznavanja, srećnih i driljivih momenata, to preoštre kritike i sitnih zamjerki osobi koju volite.

Perfect sense

Čudne stvari se dešavaju u svijetu. Širi se neobična bolest koja čudno utiče na ljudske emocije i na kraju dovodi do gubitka čula. Epidemiolog Suzan (Eva Grin) i kuvar Majkl (Juan MekGregor) započinju romansu u novonastalom haosu koji je prouzrokovala pandemija i saznaju da li je ljubav moguća u takvom svijetu koji se mijenja.

Film koji morate vidjeti, okusiti i omirisati.

Džejn Ejr

Adaptacija čuvenog romana autorke Šarlot Bronte u kojem glavne uloge igraju Mia Vasikovska, Majkl Fasbender i Džudi Denč opisuje život mlade guvernante Džejn koja se zbližava i vremenom zaljubljuje u tajanstvenog vlasnika kuće Ročestera.

Možda i najboljia adaptacija jedne od najpoznatijih ljubavnih priča svih vremena koju obavezno treba pogledati.

Show me love

Švedski film čiji je originalni naziv “Fucking Amal” je sjajna priča o dvije tinejdžerke u malom, sivom gradu Amal. Elin je lijepa djevoka koju prati loš glas, djevojka kojoj je dosadno, a Agnes je povučena i potajno zaljubljena u Elin.

Zapleteni odnos dvije djevojčice u gradu u kojem se nikada ništa zanimljivo ne događa sjajno je režirao Lukas Mudison.

Ocijeni:

  • Trenutno 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Isprintaj:

Vezani članci:

Tagovi:

Dan zaljubljenih, film,

slika