navigacija Naslovnica Premium

"PEGLANJE DUGA"

1.12.2011 19:45

Bulajić: Vučurević vodi politiku uvođenja stečaja

U Udruženju manjinskih akcionara "PKB" su tvrde da se "preko blagajne u PKB-ovom Tehno servisu pere novac koji se kasnije usmjerava, takođe nezakonito, ka "Pantomarketu"

Bulajić: Vučurević vodi politiku uvođenja stečaja
Samir Kajošević
Foto: Montenegro-today.com Autor: Samir Kajošević

Manjinski akcionari "PKB" pokušavaju da zaštite imovinu društva, svoja prava i egzistenciju koja im je ugrožena dosadašnjim, kako tvrde, nezakonitim radnjama većinskog vlasnika firme "Pantomarket", Panta Vučurevića.

Predstavnici Udruženja manjinski akcionari "PKB" su na konferenciji za novinare izrazili su sumnju da je skupština akcionara, najavljena za 28. decembar, zakazana da bi se "ispeglali dugovi" koje većinski vlasnik "Pantomarketa" ima prema "PKB".

Predsjednik Udruženja manjinskih akcionara, Mirko Bulajić, kazao je da će zato tražiti dopunu dnevnog reda skupštine ili sazivanje vanredne.

Manjinski akcionari "PKB" tražiće da se razmotri prijedlog raskida ugovora o zakupu sa "Pantomarketom" zbog neplaćanja zakupnine za njihove objekte od 2004.

Odbor direktora "PKB" zakazao je vanrednu skupštinu akcionara na kojoj bi trebalo da se raspravlja o namjeri većinskog vlasnika, “Pantomarketa”, da mu "PKB" oprosti dug za period od 2004. godine do danas, koji samo za korišćenje objekata prelazi tri miliona eura.

On je podsjetio da je većinski vlasnik imovinu "PKB" uložio za izmirenje obaveza prema dobavljačima.

"Takvom politikom Panto Vučurević namjerava da u akcionarskim društvima, čiji je većinski vlasnik, uvede stečaj", uvjeren je Bulajić.

"Preko blagajne u PKB-ovom Tehno servisu se pere novac koji se kasnije usmjerava, takođe nezakonito, ka "Pantomarketu", čime je "PKB" godišnje bio zakinut za oko 300.000 eura"

Manjinski akcionari "PKB" tražiće da skupština razmatra prijedlog raskida ugovora o zakupu sa većinskim vlasnikom, "Pantomarketom", zbog neplaćanja zakupnine za njihove maloprodajne objekte od 2004. godine.

Namjeravaju da ga zbog toga i tuže.

Predstavnici Udruženja manjinskih akcionara "PKB" su ustvrdili da se "preko blagajne u PKB-ovom Tehno servisu ’pere novac’ koji se kasnije usmjerava, takođe nezakonito, ka "Pantomarketu".

Na taj način "PKB" je godišnje bio zakinut za oko 300.000 eura", rečeno je na skupu.

Dugačak spisak zahtjeva manjinskih akcionara

Manjinski akcionari takođe traže i poništenje aneksa ugovora o gradnji objekta Sole Mare u Igalu, ugovora o usvajajnju Memoranduma o razumijevanju nepostojeće “Panto grupe”, kao i poništenje hipoteka na imovinu "PKB", koje je "Pantomarket" dobio za dizanje kredita.

Među predloženim tačkama skupštinskog dnevnog reda je i pokretanje postupka za ispitivanje privatizacije "PKB" i za procjenu neprocjenjene imovine, kao i podnošenje tužbe radi utvrđivanja ništavnosti hipoteka na imovini "PKB" za obezbjeđenje dugova "Pantomarketa".

Zaposleni u "PKB", kako je saopštio Milović, već 5 mjeseci nijesu primili zaradu, više od godinu i po nijesu im uplaćeni porezi i doprinosi, pa će ubuduće insistirati i na socijalnom programu

Sve ovo će, ako akcionari uspiju da obezbijede saglasnost 5 odsto akcionara, tražiti da se uvrsti u dnevni red skupštine.

Zato su pokrenuli akciju obezbjeđivanja potpisa i davanja punomoći predsjedniku Udruženja manjinskih akcionara Mirku Bulajiću, koji bi ih zastupao.

Advokat Jovan Pejović, koji je i manjinski akcionar, kazao je da je u ime 240 manjinskih akcionara podnio tužbu za naplatu dividende iz 2008. godine, o čemu postoji odluka akcionara.

Novinari su informisani da manjinski akcionari imaju saznanje da specijalni tužilac već postupa po njihovoj krivičnoj prijavi.

Zaposleni u "PKB", kako je saopštio novi predsjednik Sindikata Aleksandar Milović, već pet mjeseci nijesu primili zaradu, više od godinu i po nijesu im uplaćeni porezi i doprinosi, pa će ubuduće insistirati i na socijalnom programu.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 1

  • kika56 5 godina
    E moj Mirko sve dok MILO SVETO FILIP iste ne puste niz vodu nema od toga ništa samo treba hapsiti i konfiskovati imovinu koju su kriminalom stekli i jedni i drugi
    • 0
    • 0