Crna Gora otvara pregovore za poglavlja poljoprivrede i socijalne politike

Iz Ministarsva su naveli da će državnu delegaciju Crne Gore predvoditi ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović
61 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora, EU, Foto: Shutterstock
Crna Gora, EU, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.12.2016. 11:28h

Crna Gora će danas, na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvoriti pregovore u poglavljima koja se odnose na poljoprivredu i ruralni razvoj i socijalnu politiku i zapošljavanje, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Iz Ministarsva su naveli da će državnu delegaciju Crne Gore predvoditi ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.

U delegaciji će biti i vršilac dužnosti generalnog direktora za evropske poslove u Ministarstvu i sekretar Pregovaračke grupe, Miodrag Radović i šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji (EU), ambasador Bojan Šarkić.

U delegaciji će biti i članovi Pregovaračke grupe zadužene za poglavlja 11 i 19, generalni direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Danijela Stolica i direktor Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ljiljana Simović.

„Otvaranju poglavlja prethodio je posvećen i intenzivan rad institucija na usklađivanju s evropskim propisima i standardima u ovim oblastima. Prema ocjenama Evropske komisije (EK), Crna Gora je postigla dobar nivo usklađenosti, kao i potrebne administrativne kapacitete za otvaranje pregovora u oba poglavlja“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: