Đeljošaj: Opozicija treba da podrži Krivokapića

Uz 36 potpisnika inicijative za smjenu, DPS može računati na još dva glasa poslanika Socijaldemokrata Damira Šehovića i Mića Orlandića. Na kraju onda sve opet zavisi od tri poslanika Pozitivne Crne Gore, koja je ranije najavila da će glasati za smjenu Krivokapića.
57 pregleda 32 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Nik Đeljošaj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 10.05.2016. 18:16h

Inicijativu, koju je prije dva i po mjesece pokrenula parlamentarna većina, čijim je glasovima, prije četiri godine Ranko Krivokapić izabran za predsjednika Skupštine, ima 36 potpisa. Da bi prošla u plenumu, potreban je 41 glas. Jedan, koji je nedavno išao za povjerenje Vladi, u ovom slučaju biće protiv.

"Smatram, a i kao stranka imamo tu odluku, nećemo podržati smjenu aktuelnog predsjednika Skupštine Krivokapića iz više razloga", rekao je za TV Vijesti poslanik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Jedan je, objašnjava, radi nastavka državne politike na međunarodnom planu. Osim toga, kako je naveo, SDP je partija koja dijeli iste principe sa manjinskim partijama i da je zaslužna za status manjina, još iz 90-ih.

"Nije dobro zaboraviti ono što je bilo prije, jer ipak oni koji su bili iskreni zaštitnici čitavo vrijeme, mislim da treba nastaviti taj odnos i ove stvari koje su međupartijske između koalicione liste ne bi trebalo mi da se miješamo, a pogotovo mislim u ovom slučaju smo trebali da budemo na strani Krivokapića", smatra Đeljošaj.

Demokratski front još ne želi da saopšti svoj stav o ovom pitanju.

Iz SNP-a takođe kažu da će se oglasiti narednih dana.

Uz 36 potpisnika inicijative za smjenu, DPS može računati na još dva glasa poslanika Socijaldemokrata Damira Šehovića i Mića Orlandića. Na kraju onda sve opet zavisi od tri poslanika Pozitivne Crne Gore, koja je ranije najavila da će glasati za smjenu Krivokapica.

U tom slučaju DPS bi imao potrebni 41 glas. Međutim, predstavnici Pozitivne u ova dva dana nisu dolazili u Skupštinu, nezvanično, jer su nezadovoljni što za njih nema mjesta u novoj Vladi iako kažu da su pokrenuli cijeli proces.

Spekuliše se da bi oni mogli dobiti mjesto šefa parlamenta, ako Krivokapić bude smijenjen. Međutim, on se nada da bi ipak mogao ostati jer će glasanje biti tajno.

Bonus video: