Bajagić: Lokalna uprava nije ta koja zapošljava, mi stvaramo uslove za investitore

"Pravo da vam kažem dosta je umora i rada bilo. Nepobitno je da čovjek mora za toliko godina i da se umori. Bilo je svega", istakao je Mijuško Bajagić, predsjednik Opštine Plužine
378 pregleda 1 komentar(a)
Mijuško Bajagić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Mijuško Bajagić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 06.06.2018. 18:23h

Kao što građani Crne Gore od uvođenja višestranačja nijesu promijenili vlast Demokratske partije socijalista (DPS) na državnom nivou, tako ni stanovnici Plužina decenijama ne mijenjaju vlast.

Odlukom Socijalističke narodne partije (SNP), koja je nakon 20 godina vladavine opet ubjedljivo pobijedila na lokalnim izborima održanim u maju, Mijuško Bajagić nastaviće da upravlja gradom smještenim na obali Pivskog jezera.

Pivljani su na izborima održanim 20. maja većinsku podršku opet dali SNP, a ta stranka odlučila je da Mijuško Bajagić i naredne četiri godine ostane u fotelji predsjednika opštine, u koju je sjeo daleke 1998. godine.

Bajagić je Televiziji Vijesti rekao da će u narednom mandatu na čelu lokalnog parlamenta umjesto Milutina Cicmila biti Petar Mitrić, kao i da će organi partije te odluke ozvaničiti sljedeće sedmice.

Iza vas je 20 godina vladavine. Jeste li se umorili?

"Pravo da vam kažem dosta je umora i rada bilo. Nepobitno je da čovjek mora za toliko godina i da se umori. Bilo je svega", istakao je Mijuško Bajagić, predsjednik Opštine Plužine.

Rijetki su bili prolaznici u Plužinama, a svi koje je Televizija Vijesti srela podržavaju starog-novog predsjednika Opštine.

Bajagić obećava da će u narednom mandatu voditi računa o putnoj infrastrukturi i vodosnabdijevanju, što je primarni problem u seskom području, a što se tiče novih radnih mjesta, čekaće investitore.

"Lokalna uprava nije ta koja zapošljava. Može da zaposli u organima lokalne uprave i preduzećima čiji je osnivač. Mi stvaramo uslove za investitore, da bi prepoznali mjesto i došli i samim tim obezbijedili zaposlenja", kazao je Bajagić.

To što će Bajagić nastaviti da vlada u Plužinama, nije iznenadilo Demokratsku Crnu Goru. Kao opozija, tvrde da će raditi za dobro Pive.

"Ono što je programski naš cilj, to ćemo kroz skupštinu da kandidujemo naredne četiri godine. Ko zna, možda se dese i neki vanredni izbori", istakao je Novica Gogić iz Demokratske Crne Gore.

A do narednih izbora, u Skuopštini opštine (SO) Plužine, SNP će imati 16 odbornika a cijela opozicija 14 i to DPS-5, Demokratski front (DF) i Demokrate po 4 i Socijaldemokrate jedan mandat.

Bonus video: