Trud za svoj ključ u bravi se isplati

"Ja sam zadovoljna samim tim što smo smo mi riješili jedno od naših najvažnijih životnih pitanja izuzetno sam zadovoljna, eto ušli smo u svoj stan" rekla je Danica.
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2011. 16:16h

Od podjele približno 800 vaučera u okviru projekta Hiljadu plus kupljeno je tek 50 stanova, dok je sklopljeno približno 450 predugovora za kupovinu stana.

Građani, učesnici u projektu, imaju još mjesec da realizuju vaučer nakog čega će on postati nevažeći.

Televizija Vijesti posjetila je jednu od porodica koje su se prve uselile u novi stan.

Mihal i Danica Spevak iskoristili su vaučer koji su dobili u projektu Hiljadu plus i kupili stan.

"Ja sam zadovoljna samim tim što smo smo mi riješili jedno od naših najvažnijih životnih pitanja izuzetno sam zadovoljna, eto ušli smo u svoj stan" rekla je Danica.

I oni su jedni od rijetkih od 800 dobitnika vaučera kojima je to pošlo za rukom u prvom mjesecu od podjele vaučera.

Maja Radoman, iz agencija za sprovođenje projekta Prokon kazala je televiziji Vijesti da je u ovoj fazi kupljeno već 50 stanova i useljeno i očekuje da će se taj broj povećati u toku naredne nedjelje.

"Prema preliminarnim podacima koje posjedujemo građevinske kompanije koje učestvuju u projektu Hiljadu plus u ovoj fazi zaključile su oko 450 predugovora, o kupovini stambenih jedinica. Napominjemo da je rok važenja vaučera do 28. februara" rekla je Radoman.

Iako je među prvima podigla vaučer i kompletirala dokumentaciju sa građevinskom kompanijom, Danica kaže da je zapelo u banci.

"Taj predmet još nije odrađen i mi u ovom trenutku otprilike samo spekulativno možemo znati po onom kreditnom kalkulatoru koja je rata, ali zvanično još nemamo tu informaciju.

Kako je u pitanju formalnost, kažu da ne brinu mnogo. Platili su učešće, započeli opremanje stana i u krajnjem nisu jedini, koji će naredne dvije decenije otplaćivati kredit.

"Da vam kažem nešto, u svijetu ljudi uglavnom kupuju nekretnine na kredit po 10, 20 godina, jedan put uđeš u neki rizik, ko ne reskira taj ne profitira. A sav se trud za svoj ključ u bravi isplati" kažu Spevakovi.

Galerija

Bonus video: