Putnici navikli na kvarove i kašnjenja: Ko je kriv za stanje na pruzi?

Rmandić smatra da su krivci i Ministarstvo saobraćaja i Vlada. Podsjeća da su prošle godine u ovo doba imali jedan štrajk upozorenja
99 pregleda 5 komentar(a)
željeznička stanica, voz, Foto: Screenshot (YouTube)
željeznička stanica, voz, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.06.2017. 17:36h

Prethodnih dana bilo je mučno putovati vozom. Na kvarove i višesatna kašnjenja, putnici su nažalost, navikli.

Sekretar reprezentativnog Sindikata Željezničkog prevoza, Mirko Rmandić, za probleme na pruzi prethodnih dana krivi Željezničku infrastrukturu, dok državu optužuje za maćehinski odnos prema željeznici.

Iz Željezničkog prevoza saopštili su da vozovi idu po redu vožnje, kao i da je od danas na snazi izmjenjeni red vožnje.

"Glavni krivac je Željeznička infrastruktura, jer smo konkretno juče imali prekid saobraćaja između stanice Mijatovo kolo i Mojkovca, zbog prekida kontaktne mreže REZ Zbog radova koje Željeznička infrastruktura izvodi na željezničkoj pruzi od Bijelog Polja do Bara, mi smo došli u takvu situaciju da nam putnici na vrijeme ne stižu do svojih odredišta", kazao je Rmandić za TV Vijesti.

U reprezentativnom Sindikatu Željezničkog prevoza navode još jedan primjer.

"Zadnjih nekoliko dana imali smo problem sa oscilacijama napona na potezu od Virpazara do Zete, dolazilo je do određenih oštećenja na našim voznim sredstvima, što je pod velikim znakom pitanja, ja sam mišljenja da bi trebalo da se formira jedna nezavisna komisija koja bi ispitala te uzroke, jer se to dešavalo zadnjih nekoliko dana sve na istom potezu."

U Željezničkoj infrastrukturi nisu odgovorili na naša pitanja do kraja radnog vremena, ali su obećali da će to uraditi sjutra. A iz Željezničkog prevoza, pak navode da vozovi danas idu po redu vožnje.

"Izmijenjeni red vožnje je danas stupio na snagu. Iniciran je u cilju smanjenja kašnjenja vozova prouzrokovanih radovima na remontu pruge u tunelu Sozina."

Rmandić smatra da su krivci i Ministarstvo saobraćaja i Vlada. Podsjeća da su prošle godine u ovo doba imali jedan štrajk upozorenja.

"Jedan od zahtjeva je bio obezbjeđivanje sredstava u budžetu za 2017. godinu za obnavljanje voznih i vučnih sredstava, oni su znali kompletnu situaciju, kako sa infrastrukturom, tako i sa voznim i vučnim sredstvima, trebali su na jedna adekvatniji način se odnijeti prema željezničkom sistemu, ja mislim da se Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo prema željeznici maćehinski ponaša."

I pored svih problema, na Željeznici kažu da imaju čime da se pohvale.

"Da smo ovih dana, bez obzira na sve neprijatnosti koje su putnici doživjeli, da su nam vozovi bili puni, da nije iz pravca Beograda bilo nijedno slobodno mjesto", dodaje Rmandić.

Rmandić kao iskusan željezničar poručuje da će učiniti sve da putnici do svojih odredišta dođu bezbjedno, udobno i na vrijeme.

Bonus video: