navigacija Naslovnica Premium

JAVNO PREDUZEĆE MORSKO DOBRO

1.3.2016 13:00

Javni poziv za zakup privremenih objekata u Ulcinju

Privremena lokacija za privremeni objekat sa terasom u Gornjem Štoju površine 230,7 kvadrata izdaje se za 10,52 hiljade eura. Najniža cijena zakupa iznosi 500 eura za privremenu lokaciju za montažni objekat odnosno pristanište u Gornjem Štoju površine 30 kvadrata

Javni poziv za zakup privremenih objekata u Ulcinju (Ilustracija)
Foto: Shutterstock.com Autor: Mina Business

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JPMD) raspisalo je poziv za javno nadmetanje za zakup lokacija u Ulcinju, prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra od ove do 2018. godine.

Riječ je o zakupu zemljišta u državnoj svojini za postavljanje privremenih objekata u zoni morskog dobra u Opštini Ulcinj.

U pozivu se navodi da se privremene lokacije daju u zakup bez postavljenih objekata i infrastrukturne opremljenosti, a početna cijena godišnjeg zakupa data je pojedinačno za svaku lokaciju prema cjenovniku početnih naknada za 2013. godinu.

Javnim pozivom u zakup su ponuđene 42 privremene lokacije. Najveća godišnja cijena zakupa iznosi 12,4 hiljade eura za privremenu lokaciju za montažni objekat sa terasom za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u Gornjem Štoju, desna obala rijeke Bojane, površine objekta 260 metara kvadratnih i terase od 37,5 kvadrata.

Privremena lokacija za privremeni objekat sa terasom u Gornjem Štoju površine 230,7 kvadrata izdaje se za 10,52 hiljade eura.

Najniža cijena zakupa iznosi 500 eura za privremenu lokaciju za montažni objekat odnosno pristanište u Gornjem Štoju površine 30 kvadrata.

Godišnja zakupnina uvećana za iznos obračunatog poreza na dodatu vrijednost (PDV) plaća se u cjelini u momentu zaključenja ugovora ili u najviše tri rate, od kojih prva dospijeva u momentu zaključenja ugovora uz obavezu izabranog ponuđača da u momentu zaključenja ugovora dostavi JPMD orginalnu, bezuslovnu i naplativu na prvi poziv bankarsku garanciju za plaćanje preostalog iznosa zakupnine uvećane za PDV.

U pozivu se navodi da se ugovori zaključuju za tekuću godinu računajući od zaključenja ugovora do 31. decembra uz mogućnost produženja za period od dvije godine.

Ukoliko tokom trajanja ugovora dođe do privođenja prostora trajnoj namjeni koja podrazumijeva izgradnju hotela visoke kategorije u neposrednom zaleđu ili bude usvojena planska dokumentacija koja isključuje korišćenja morskog dobra, ugovor se neće obnavljati i zakupac nema pravo da traži povraćaj do tada uloženih sredstava.

Pravo učešća na nadmetanju imaju sva preduzeća i građani koji blagovremeno dostave pisanu prijavu sa potrebnom dokumentacijom.

Prijave za javno nadmetanje podnose se svakog radnog dana od osam do 16 sati od objavljivanja poziva zaključno sa 10. martom.

Javno nadmetanje će se obaviti 11. marta u 11 sati u hotelu Blue Star u Budvi.

Učesnik koji ponudi najveći iznos naknade proglašava se za najpovoljnijeg ponuđača, a njegova ponuda smatra se prihvaćenom.

Ponuđač koji ponudi najveći iznos zakupnine potpisuje izjavu kojom je i potvrđuje. Najpovoljniji ponuđač je dužan da u roku od deset dana od nadmetanja zaključi ugovor o zakupu zemljišta predmetne lokacije.

U slučaju da prvorangirani ponuđač odustane od zakupa, odnosno ukoliko ne potpiše ugovor u predviđenom roku aktiviraće se njegova garancija ponude, a JPMD ima pravo da zaključi ugovor o zakupu predmetne lokacije sa drugim ponuđačem koji je ponudio iznos naknade koja je po visini odmah iza najveće ponuđene naknade.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 1

  • циник 2 godine i 8 mjeseci
    Moze lji ja da konkurise iy bratski Kosov?
    • 0
    • 0