STAV

Cetinjski pogled na izbore

Pitam se da li na Cetinju ima partija koje imaju snage da sa mladim, sposobnim, obrazovanim, vrijednim, poštenim kadrovima dignu Prijestonicu iz letargije
91 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.09.2016. 10:27h

Politička izborna kampanja u punom je zamahu. Dešavanja na političkoj sceni zaslužuju ozbiljnu političku analizu.

Stiče se utisak da većina stranaka nude i nerealno kako bi pridobile potencijalne glasače. Znaju politički lideri da građani žele da čuju optimistička obećanja. Nema one euforije kod građana kada smo se borili da Crna Gora dobije svoju državnost. Većina građana teško živi nezadovoljna svojim standardom, nezadovoljni političarima od kojih su slušali i ranije ista obećanja koja nisu realizovana.

Ne želim da se ponavljam i da budem stereotipan kada je moje Cetinje u pitanju. Cetinjani, a i ostali građani, znaju da se u Prijestonici jako loše živi i da je svaki novi dan za veliki broj stanovnika nova borba za goli opstanak.

Na posljednjim lokalnim izborima na Cetinju je apsolutnu pobjedu odnio je DPS sa 5.165 glasova. Pred ove izbore priča je sasvim drugačija. Puno je neispunjenih obećanja kako prema građanstvu, tako i prema pojedinicima.

Da se puno toga promijenilo vidjelo se i na predizbornoj konvenciji DPS-a na Cetinju koja je održana na Ljetnoj pozornici. U prvim redovima bezvoljni DPS-funkcioneri i Cetinjani koji su “morali” prisustovati skupu. Pozadina je bila ispunjena aktivistima iz drugih gradova, koji su kao orkestrirane grupe sa zastavama izvježbani da nakon svakog govora kada im se da znak aplaudiraju. Tužna slika naše realnosti. Nekada su na skupove DPS išli spontano za tu priliku dotjerani građani Cetinja, što je ovog puta izostalo. Lider DPS-a je bio i sam iznenađen i nesiguran na pozornici što njemu nije svojstveno. Čemu se nadaju građani Prijestonice, nakon ovih parlamentarnih izbora i nakon evidentno lošijeg rezultata koji će DPS u prijestonici napraviti, mnogo lošijeg nego na prethodnim lokalnim izborima.

Da li će aktuelni gradonačelnik zbog toga biti kažnjen ili nagrađen? Praksa koju je DPS godinama imao je da pojedini političari i rukovodioci velikih preduzeća budu za svoj “uspješan” rad nagrađeni još boljim mjestima. Ovo sve pod uslovom da DPS nakon ovih izbora bude u prilici da svoje kadrove postavlja na najodgovornija mjesta u državi.

Pitam se da li na Cetinju ima partija koje imaju snage da sa mladim, sposobnim, obrazovanim, vrijednim, poštenim kadrovima dignu Prijestonicu iz letargije.

Ja vjerujem da u Cetinju ima znanja i obrazovanja nove energije i hrabrosti koja će budućnost u Prijestonici učiniti ljepšom.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")