NEKO DRUGI

Neka visi Slađana

A statistika je ko bikini Mace Diskrecije. Više sakriva, nego što otkriva
78 pregleda 1 komentar(a)
Slađana Varagić Petrović, Foto: Facebook
Slađana Varagić Petrović, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.11.2015. 09:35h

Predsednik opštine Požega Božić Milan traži smenu Slađane Varagić Petrović, direktorke Kulturnog centra Požega, jerbo je zaključio da zbog lošeg rada tog centra raste gledanost rijalitija u njihovom ataru. On kaže da je 2009, kada je ona izabrana za direktora KC, gledanost rijalitija u Požegi bila 25 odsto, a sada je 99 odsto. Svoju statistiku potkrepio je tvrdnjom da on obilazi Požežane po kućama i golim okom vidi šta narod gleda.

A statistika je ko bikini Mace Diskrecije. Više sakriva, nego što otkriva.

Predsednik Božić iz Požege, po zanimanju veterinar, po opredeljenju naprednjak, dakle, postao je prvi hodajući piplmetar. Za razliku od onih koji kolju po kućama, predsednik Božić meri gledanost po kućama oprobanom metodom: "Kuc, kuc! Kooo jeee!? Predsednik je, otvarajte vrata i ne menjajte kanal!"

- Aaahaa, uvaćeni ste! Gledate "Velikog brata" - uzvikne predsednik Božić i u tefter upiše: "Familija Jovanović uhvaćena je u subotu u 21.06 kako gleda 'Velikog brata'. Ponovnom kontrolom u 22.23, uhvaćeni kako gledaju 'Parove'. Iznenadnom kontrolom u 23.56 zatečeni u gledanju 'Farme'. Nečuveno!"

Osim toga, predsednik Božić je veterinar i verovatno ima sve češće pozive sa terena zabrinutih gledalaca: "Molim vas, hitno dođite, kravi koju muze Stanija jako je loše!" Ili: "Halo, zovem u vezi saveta... Kristijan trenutno prasi krmaču, pa me interesuje, kako da mu pomognem na daljinu?"

Prezident Božić zaključio je u međuvremenu da Kulturni centar ne radi svoj posao, jer ne organizuje češće koncerte trubača, kako je objasnio, pa narod previše sedi pred TV aparatom i vrti kanale tražeći trubače u programskoj šemi. A ako u Srbiji 2015. godine vrtiš kanale tražeći trubače, primoran si da gledaš rijalitije, jer je vrtenje kanala, zapravo, vrtenje rijalitija. U čijim pauzama ponekad idu reklame, a ponekad direktni prenosi konferencija za štampu premijera, endemska vrsta stend ap rijaliti šou programa. Tako da danas i ovde vlada specifična sloboda medija, koja se pre može nazvati sloboda mediokriteta.

- Kulturo, eve me! - viknuo je tako predsednik Božić, pitajući se, valjda, zašto direktorka Kulturnog centra ne ide po kućama i meštane stražarno sprovodi na izložbe i pozorišne predstave.

Sasvim je sigurno da ekskluzivne podatke sa terena predsednika Božića neće iskoristiti srpski premijer, pa već na nekoj od sledećoj konferencija za štampu ponosno izjaviti:

- Prvi put u istoriji gledanost rijalitija u Srbiji je impresivnih 99 odsto, dok je 2009, u vreme prethodne vlasti, bila skromnih 25 odsto! U ovom podatku ogleda se moj predani rad, zatim predani rad privatnog vlasnika javnog servisa evropske Srbije Mitrovića, ministra Tasovca, kao i cele vlade...

- Tasovac!!! - viknuo bi u tom trenutku predsednik Božić, čovek čvrsto ubeđen da se kulturnom politikom & informisanjem u našoj zemlji bavi Slađana iz Kulturnog centra, a ne onaj čupavac iz ministarstva.

U trenutnim okolnostima u našoj zemlji uvek nastrada neki Pedro, jer je to tako: bolje je viknuti "Neka visi Slađana", nego viknuti "Neka visi čupavac".

A da ne pričamo o mogućnosti da visi neko treći.

(Danas)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")