KOSMOS ISPOD SAČA

Pravda za Milana K.

Sve u svemu, ako je Milan Knežević najveći neprijatelj Crne Gore, onda joj niko ništa ne može
110 pregleda 14 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.03.2018. 15:53h

Imajući u vidu da je jedan od glavnih aktera na našoj političkoj sceni, da je postao nezaobilazan, nekoliko puta sam kritikovao Milana Kneževića na ovim stranicama, odnosno, konstatovao sam stanje stvari na našoj banalnoj ali svakako inspirativnoj političkoj sceni.

Milan Knežević nije duhovit, ali je komičan. On nije zlonamjeran, ali pravi probleme. Ono što mu se ne može oduzeti kao odlika, to je predanost, iskrenost i istrajnost. Koliko god kome bio simpatičan ili antipatičan, nije on kriv što se pozicionirao u politici, već je društvo takvo da je Milan daleko dogurao. Ostali se ili klone politike, ili se ne laktaju, ili nemaju volje za angažmanom.

Uglavnom, bilo je previše degutantnih stvari koje je Knežević uradio, ali činjenica da ga procesuiraju zbog gurkanja policajca zaista je smiješna, jer ako mu istovremeno sude kao čovjeku umiješanom u državni udar, onda zaista gurkanje policajca može da potire prethodno iznešena činjenica. Još komičnije je što Kneževića treba da abolira predsjednik, čovjek kojeg se sjetimo samo ponekad, čuveni Filip Sjenka Vujanović. Jer ako se sudi Milanu Kneževiću što je gurkao policajca (koji mu se smije kao kakav moćnik), onda treba istom mjerom suditi Milu Đukanoviću što je u oči izbora za predsjednika gurao na binu nesrećnog Filipa Vujanovića.

Nakon svega, sprdnje sa državnim tužiocem i talihom, svjedočenjima čuvenih zaštićenih svjedoka koji gostuju kod Šukovića i pričaju teške životne priče, dođemo do toga da osoba koja je bez plaćanja pazarila pomade, pa su je malo uhvatili, da upravo ta bude na mjestu tužioca u procesu u kom učestvuje i Milan Knežević.

Istina, sve što su članovi Demokratskog Fronta radili u holu Parlamenta bilo je sramno, jer su predugo u igri, i sve znaju dobro, s toga je čudno da baš tog dana eskalira njihov bijes prema vlasti i ekipi koja se bavi nečasnim poslom već dugo. Sve u svemu, ako je Milan Knežević najveći neprijatelj Crne Gore, onda joj niko ništa ne može.

Tako se stvari namjeste, da se između Kneževića i Romine nađe samo pomada. Naravno, odmah slijede komentari. S toga je u tekstu objavljenom u Vijestima pisalo sledeće:

„Nakon što je tužiteljka Romina Vlahović nekoliko puta ustajala navodeći da nijesu važna pitanja koje postavljaju optuženi i odbrana i kazala “da skupštinska sala nije javno mjesto”, optuženi poslanik DF-a Milan Knežević joj je poručio: “Prodavnica je javno mjesto, prodavnica za pomade... topi Vam se pomada sa nosa“.

Sutkinja Željka Jovović je opomenula tužiteljku da ne ustaje dok joj ne da riječ, a Kneževića da ne vrijeđa tužiteljku.

Knežević je juče pitao Miodraga Vukovića da li ide kod istog frizera kao i Mirko Paja Velimirović, da li je tačno da je Škrelja plakao, da li je poslanica Aleksandra Vuković tog dana od stresa prvi put skinula šešir sa glave.

Sutkinja Jovović je zabranila odgovore na ta pitanja.“

Dakle, u kombinaciji sa izjavama oko pojave na sudu i šta očekuje njegova majka, Milan postaje kralj komedije u Crnoj Gori. A ostalo je komedija zabune i vrhunac apsurda, u kom Milan Knežević postaje antiheroj.

Eto. Imao je Knežević pravo, ponekad.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")