sTAV

Kostonosac i kostobranitelj

Đukanoviću je zaista potrebna hitna opšta i politička terapija ali i neka vrsta hospitalizacije jer kako jutros komentarišu mladi ljudi, prosto, "puko je"!
8124 pregleda 31 komentar(a)
Đukanović u Beranama, Foto: DPS, DPS
Đukanović u Beranama, Foto: DPS, DPS

Koliko je naš Predsjednik neobrazovana i bahata persona govori najbolje njegova poslednja izjava u kojoj, opet vidno raspamećen, svojata "kosti Svetog Vasilija" braneći ih od raznih atanasija"?

Đukanoviću je zaista potrebna hitna opšta i politička terapija ali i neka vrsta hospitalizacije jer kako jutros komentarišu mladi ljudi, prosto, "puko je"!

Crkvenograditelj i "obnovitelj autokefalnosti" nekom svojom mesarskom, terminologijom brani svetinje? Ovakvoga predsjednika, naslednika velikih pravoslavnih gospodara, Crna Gora nije zapamtila.

Nikada do sada nismo čuli ni ateistu ni bilo kojeg inovjernog pojedinca da mošti Svetog Vasilija naziva kostima. Za njega "to" mora biti državno!

Niko i nikada svojom glupošću, do Đukanovića, nije pomogao da se pokrene ovoliko ljudi. Nikada ne bismo saznali koliko nas je da je ćutao. To je zaista dio Božije pravde, to što umjesto da posije planirani strah, predsjednik Crne Gore sije gluposti i prijetnje koje su mobilisale stotine hiljada ljudi.

Njegova verzija pravoslavlja je zastrašujuća i gotovo satanistička.

Ni jedan građanin Crne Gore koji slavi krsnu slavu i makar elementarno poštuje pravoslavnu tradiciju, ni jedan kršteni čovjek, ne može ostati ravnodušan nakon posljednje Đukanovićeve izjave. Pristojan svijet mora se postidjeti ovakvog predsjednika. Kome i čemu je on vođa? Kome je on Predsjednik? Crnoj Gori? Kostonosac i kostobranitelj! Na pragu sedme decenije svog života Đukanović pokazuje koliko je nedostojan funkcije na kojoj je. Ako ga puste u Jerusalim neće ostati kamen na kamenu od Hrišćanstva? Ako se domogne Cetinjskog Manastira desnica Svetog Jovana Krstitelja biće prodata u bescijenje!

Zastrašujuće je i pomisliti šta se krije iza Đukanovićevih namjera. Nadriortopedijom i nadrireumatologijom predsjednik Crne Gore uvodi neki svoj red među hrišćanske svetitelje! Trebaće nam mnogo mudrosti i hrabrosti da se oslobodimo ovog nezasluženog stida i ludila kojim jedan čovjek prijeti cijeloj državi i svakom građaninu.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")