PRAVILA BORDELA (85)

Ima koronu, teško bolestan, zatražio pomoć Francuske i Rusije! Nije Milo!

Nego, da se vratim na Mila. Digao je, dakle, i staro i mlado da bi se ukazao u Tuzima i demantovao Alo, brata Vučića. Umjesto da nam se preko Skajpa javi iz vile na Gorici. Ne one Blažove, već ove njegove
66528 pregleda 45 komentar(a)
Alo
Alo

Da li bi Ivica, Neno Vujošević, Murinjo i ostali iz reda uglednih tužilaca, uključujući i Velja Rakočevića, poslali Specijalni policijski tim na mene ako bih stavio naslov: “Obolio od korone, u teškom stanju, traži pomoć Rusije i Francuske”. A u podnasovu: “Crnom Gorom se pronela vest da ima težu kliničku sliku”.

Da li bi ovaj naslov izazvao paniku u Vrhovnom državnom tužilaštvu, i na nižim spratovima?! Mislim da nema osnova, jer nigdje ne pominjem Mila. A samo to se broji kod Ivice i družine.

Zato idemo dalje. Koji intenzitet panike bi zahvatio VDT i SDT ako bih stavio sljedeći naslov: “Boris u teškom stanju, zatražio pomoć Francuske, Rusije i Crne Gore”. U podnaslovu: “Britanski premijer zvao lično Kenana, koji je i dalje ministar iako niko normalan u Montenegru u to ne vjeruje”.

Siguran sam da bi i ovo moglo da mi prođe, i kod Murinja a ne samo kod Ivice. Jer Specijalni je britva, a Ivica je čaj od nane. Kao Filip nekad. Ako šefa DPS Danilovgrad nijesu procesuirali jer je sjedio u kafani, istina zaključanoj, zašto bi mene dirali kad svi znamo da Boris a ne Milo ima koronu, da je Boris a ne Milo bio na intenzivnoj njezi, i da Boris a ne Milo prati Kenana na Instagramu.

Dakle, u naslovu je opet sve čisto, jedino može biti sporan dio podnaslova koji zaista jeste uznemirujuće sadržine i izaziva paniku kod prosječnog građanina - da je Kenan i dalje ministar zdravlja, iako ga niko ne čuje i samo ga ponekad vidimo.

Šta će reći u Tužilačkom savjetu i Advokatskoj komori na sljedeći naslov: ”Milo kao Boris, prilično neodgovorno i bez ozbiljnije potrebe, prošetao do Tuzi i rizikovao da zakuči koronu”.

A u podnaslovu: “Boris uspio, Milo nije. A ni Vučić”!

Mislim da je i ovdje sve jasno i nesporno. Je li bilo potrebe da Milo, i to uoči Velikog petka, istina katoličkog, izlazi iz doma. To jest kancelarije. Koja mu dođe kao prva, a ne druga kuća s obzirom da 30 godina ne mijenjao posao. Drugo, čim je izašao, morala je da se digne velika logistika, desetak tjelohranitelja, duplo više policajaca na raskrsnicama, a znamo od NKT da su svi oni potencijalni nosioci virusa. Takozvani asimptomatski. Imaju ga, ali im se ne poznaje. Nalik Kenanu - vidimo ga, ali ništa ne progovara.

Ako se ovih minimum 30 službenika angažovanih kao podrška za bezbjedan put našeg predsjednika do Tuzi pomnoži sa 90 kontakta, koliko ih u prosjeku svaki od njih ostvari, onda ispada da dobijamo 2.700 potencijalnih nosilaca zaraze. Što je zanemarljiva opasnost u odnosu na samo jednog od asimptomatskih analitičara, tipa Drecuna. To je analitičar koji je zaražen na Pinku, u Minut-dva, ali mu se bolest pokazala tek na RTCG u rijalitijima tipa Živa istina i Korona ostani doma.

Nego, da se vratim na Mila. Digao je, dakle, i staro i mlado da bi se ukazao u Tuzima i demantovao Alo, brata Vučića. Umjesto da nam se preko Skajpa javi iz vile na Gorici. Ne one Blažove, već ove njegove. Istina, još nije njegova jer je kontroverzni investitor zalomio visoku cijenu. Dakle, umjesto što je sebe, obezbjeđenje, raskrsnice, Tuzi, vinograd Plantaža u povratku, izložio opasnostima nevidljivog korona virusa, Milo je mogao da se prosto pojavi na Skajpu. I tako demantuje Vučićev Alo.

Ili je mogao da na svoj Instagram profil stavi klip gdje on i Lidija, u samoizolaciji, igraju “Ne ljuti se čovječe”. Sa Kenanovim maskama, naravno. Šta bi tek tada Vučićev Alo stavio za naslov: “Milo u teškom stanju nakon što je izgubio od Lidije i dobio koronu”.

Evo, za kraj, isti ili gotovo isti naslov kao onaj zbog koga su hapsili mladog aktivistu Rakočevića iz Bijelog Polja, pa da vidimo reakciju državnih organa: “Filip obolio od korone, u teškom stanju, zatražio pomoć Rusije, Francuske i Sveta Marovića”! Da ga ispovijedi, valjda, jer je Amfilohije završio u betonjerci. Kod ovog naslova VDT i ostaci tužilačke organizacije, slava im i milost, mogli bi kao olakšavajuću okolnost da mi uzmu činjenicu da nijesam nigdje pomenuo Mila! Kao i to da su svi zaboravili na Filipa. Čak i Svetlana, iz reda uglednih sudija.

Dakle, i ovaj naslov je prošao u NKI, što je skraćenica za Nacionalni Komitet Istine. Koji je u bliskom srodstvu sa već poznatim NKT.

Na čelu ovog NKI je Srđan Kusovac, za koga Vučićev Alo tvrdi da je magistrirao na temi “Sejanje krompira”! Što je još jedna Alo fake news jer nije na krompiru magistrirao šef NKI Kusovac već šef NKT, Simović. I ako me već Vučić i njegov Alo vuku za jezik, tačan naziv magistarskog rada druga Milutina nije bio “Sejanje krompira” već sljedeći: “Biološka vrijednost sadnog materijala krompira u zavisnosti od roka vađenja”. Pa bi podnaslov, shodno aktuelnoj situaciji, bio: “Ostani doma i ne vadi ga”. Ni krompir, ni sadni materijal, naglašava šef NKT. Jer se mora voditi računa o socijalnoj distanci i tajmingu, da se ne uđe u policijski sat. Bravo ti ga, Milutine, i pazi se Kusovca. Svaštočina je to. Da ti ne plagira magistarski.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")