stav

Sloboda za Krapovića ili zatvor za sve slobodne građane Crne Gore

Ovu vrstu represije kakvoj su izloženi građani Budve i građani širom Crne Gore već sam doživio i to neposredno pred pad Slobodana Miloševića 2000. godine. DPS je stranka koja se raspada, oni pucaju po svim šavovima i ostala im je gola sila koju su usmjerili ka sopstvenim građanima

14599 pregleda 1054 reakcija 28 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Screenshot
Dragan Krapović, Foto: Screenshot

Vrh DPS-a sve vrijeme pokušava da drži pluralizam crnogorske politike na ivici. Sad tu ivicu žele da pređu uvođenjem otvorene diktature. Prevršila se svaka mjera. Izmišljaju sada slučaj u Budvi koji predstavljaju kao lokalni državni udar. Slučaj Krapović im neće proći. Jer dobro znamo Dragana Krapovića i dobro znamo koliko je i u životu i u političkoj borbi posvećen idealima prosvećene, civilizovane i demokratske Crne Gore.

Stajući u odbranu Krapovića danas, mi stajemo u odbranu crnogorskog građanina. Udar na građanina je udar na državu, a svojim djelovanjem i u Budvi Dragan Krapović je branio građane i državu. E danas je naša obaveza da njega branimo od hunte na vlasti. Zato je privođenje potpredsjednika Demokrata Dragana Krapovića u Specijalno državno tužilaštvo i određivanje zadržavanja do 72 sata primjer institucionalnog iživljavanja divlje vlasti DPS-a. Obaveza je svakog slobodnog građanina i svakog razumnog čovjeka na kraju krajeva da se ovom siledžijstvu vrha DPS-a suprotstavi.

Ovu vrstu represije kakvoj su izloženi građani Budve i građani širom Crne Gore već sam doživio i to neposredno pred pad Slobodana Miloševića 2000. godine. DPS je stranka koja se raspada, oni pucaju po svim šavovima i ostala im je gola sila koju su usmjerili ka sopstvenim građanima. Nema razlike između Đukanovića i Miloševića. I nema te sile koja će spriječiti razvlašćivanje DPS-a na prvim narednim izborima. Zbog divljanja DPS-a Crna Gora je danas i pod punom pažnjom međunarodne javnosti. Odavno se nije desilo da jedinstvena osuda nedemokratskog upravljanja i korupcije DPS-a u kontinuitetu već sedmicama dolazi sa svih zapadnih adresa - iz Njujorka, Vašingtona, Brisela, Berlina, Londona i Pariza. Naši partneri sa Zapada su konačno poručili da im u središtu Balkana ne treba jak DPS, nego jaka Crna Gora. Naša borba za slobodu Dragana Krapovića je danas upravo borba za jaku, poštovanu, građansku i demokratsku Crnu Goru.

Henri Dejvid Toro je napisao: “Pod vladom koja nepravedno uhapsi makar jednog čovjeka, za pravednog čovjeka je jedino mjesto takođe zatvor”. Ovim putem se prijavljujem hunti na vlasti da slobodno dođu da hapse i mene. Tražimo slobodu za Dragana Krapovića ili zatvor za sve nas slobodne građane Crne Gore.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")