LOVAC NA ZMAJEVE

Tako rade savjesni

Gospodo draga, čemu se čudite ili čime ste šokirani ako već tri decenije živite u vremenu u kome dominira laž, gdje je istina ono što kaže gazda a ne ono što vidite svojim očima

44220 pregleda 349 reakcija 65 komentar(a)
Foto: Vijesti/Savo Prelević
Foto: Vijesti/Savo Prelević

“Samo da ste u toku”, šalje Jelena Perović 24. juna 2020. godine Gazdarici sms.

“OK. Hvala na informisanju. Tako rade savjesni”, odgovara joj Medenica.

I šta je tu čudno, svima nama osim Momu i Zlatku, liderima ležećeg NVO-a, koji su godinama sa Jelenom uređivali evropski i profesionalni ASK?! Zašto su mreže preplavljenje gnijevnim izlivima bijesa i cinizma. Šta je novo, neočekivano, iznenađujuće, ponižavajuće, sramotno ili nedostojno u pomenutoj komunikaciji jedne sutkinje i njene predsjednice. Odnosno Gazdarice.

To je kao da smo objavili prepisku Veselina Veljovića, tadašnjeg komandanta SAJ-a i njegovog predsjednika. Odnosno Gazde. Tako su ga zvali, zar ne. Godina je 2004, oko ponoći, 27. maj.

“Samo da ste u toku, ubijen je Duško Jovanović”, šalje sms, recimo, Veljović predsjedniku.

“Ok. Hvala na informisanju. Tako to rade savjesni”, odgovorio bi Gazda budućem direktoru policije.

Da nije bilo autokratije i monopola jedne partije i jednog čovjeka, u produženom trajanju od tri decenije, čitali bismo mi i ranije slične sadržaje. Mnogo prije Skaja.

Recimo, 7. aprila 2013, u noći predsjedničkih izbora idejni guru DPS Svetozar Marović, šalje sms Gazdi. Odnosno predsjedniku:

“Samo da ste u toku, Filip je izgubio od Lekića ali mi ćemo sada proglasiti pobjedu”.

“Ok. Hvala na informisanju. Tako to rade savjesni”, uzvratio bi mu Đukanović.

Ili zar vam ovo ne djeluje realno. Dan je 16. oktobar 2016, parlamentarni izbori, praznik demokratije, kako bi rekli partneri iz Brisela. Katunski tajnovidac i SDT Milivoje šalje sms Gazdi. Odnosno predsjedniku:

“Samo da ste u toku, pohvatali smo neku boraniju i luk iz Srbije, dušu dali za državni udar”.

“Ok. Hvala na informisanju. Tako to rade savjesni”, odgovara mu plemenik i gospodar Milo Prvi.

Da je osvježilo ranije javnost bi zapljusnule i prepiske pikantnog sadržaja. Na primjer, smsovanje jednog ministra i predsjednika. Odnosno gazde.

“Nema mi žene tri dana, da ne znaš gdje je”, šalje ministar sms recimo 15. februara 2012, na 50. rođendan Predsjednika.

“Ok. Hvala na informisanju. Tako to rade savjesni (muževi)“, odgovara mu Gazda.

Ali da ne idemo dalje, uostalom kome je do nastavka neka čita nobelovca Ljosu, i “Jarčevu feštu”.

Dakle, šta je u svemu tome skandalozno, zaprepašćujuće, tragikomično, bizarno ili trulo?! Zato razumijem šeficu ASK Perović kada odbija da komentariše pomenuto jer jednostavno čast, ponos, moral, Belveder, antifašizam, nebo plavo, i vječna Crna Gora, ne dozvoljavaju joj da bude dio medijskog cirkusa! Kao ni ljubu, malom i nagrađivanom andreju, boxeru, laureatima dralju i šuku, Pažinu i Bemaxu, jer se radi o navodnim transkriptima sve dok se ne dokaže suprotno. Što se nikad neće desiti jer njihovu autentičnost, kako kaže gazdarica ASK, niko ne može da potvrdi! Misleći na transkripte a ne na Veljovića, Marovića, ministra koji traži ženu, ljuba, malog andreja, dralja i šuka, i samu sebe. Dakle Jelenu Perović.

“Samo da ste u toku, DNP neće glasati za Markovića a ni ostale kandidate, tako da će konkurs za izbor VDT propasti”, piše, recimo, Milan K. Gospodaru Vučiću. Predsjedniku takođe.

“Ok. Hvala na informisanju. Tako to rade savesni”, odgovorio bi mu gazda AV.

Šteta je, takođe, što Dritan, iako je na vrijeme nabavio, nikad nije iskoristio Sky aplikaciju. Šta bi sve tu mogli pročitati. Recimo, ministar Kovač, 7. juna, četiri dana prije parlamentarnih izbora, šalje sms:

“Samo da ste u toku, ipak puštamo ono pismo Do Kvona”.

“Ok. Hvala na informisanju. Tako to rade savjesni”, uzvratio bi Abazović. Predsjednik. Odnosno Gazda.

Ili, šta je u danima objavljivanja ličnih dokumenata premijera Spajića, koji svjedoče da nas je lagao skoro dvije godine oko dvojnog državljanstva, njegov ujak mogao da mu napiše osim sljedećeg:

“Samo da si u toku, netjače, nikako ne priznaj, kaži da je fotomontaža. Ili da je srpski pasoš malog od zaove”!

“Ok. Hvala na informisanju. Tako to radi savjesni (ujak)“, odgovara Spajić. Gazda i on.

Zato, gospodo draga, čemu se čudite ili čime ste šokirani ako već tri decenije živite u vremenu postistine, u kome dominira laž a ne činjenica, gdje je truth ono što vam je saopštio Gazda ili Gazdarica a ne ono što vidite svojim očima, ili za šta posjedujete neoborive fakte. Prihvatite onda da su sutkinja Perović, predsjednica Vesna i gospodar Milo u pravu kada vam saspu u lice da ih boli uvo za vaš medijski cirkus, jer niko nije potvrdio, i ne može da potvrdi, da su rekli to što čitate ili da su uradili ono što gledate, jer postoji osnovana sumnja da vaše oči, uši i mozak, funkcionišu na nezakonit način, te otuda nijedan sud, a kamoli onaj časti, ne može njihovo činjenje oglasiti amoralnim. Zato će svi oni, kao i najuglednija NVO, nastaviti da kritikuju Vladu koje više nema i ignorišu medije kojima je samo do cirkusa. I koji su istinska mafija a ne naš “kavački” i “škaljarski” klan, Uprava policije, pravosuđe i ostali čiju prepisku, na kašičicu, spinovano, i izvučeno iz konteksta, minulih mjeseci objavljuju Vijesti. Sram da ih bude. Mislim na naše urednike i novinare a ne na nezavisnu i profesionalnu Jelenu P.,Vesnu M., Suzanu M., Pavličić M., Bebu P. ili Radmilu V. i ostalu mnogobrojnu poslugu.

Samo da ste u toku. Ok?!

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")