STAV UREDNIKA

Oranje Marka Kovačevića

Tvrdnja da su novinari “Vijesti” u dosluhu sa ostalim prijavljenima je takođe rezultat dugogodišnjeg tanga koji je njegova strana crnogorske politike plesala sa onom drugom, sa zajedničkim ciljem da fingiranim identitetskim svađama izlude birače i jednih i drugih, kako ne bi razmišljali o bitnim, životnim stvarima, i dali glasove nekom drugom

50129 pregleda 87 reakcija 58 komentar(a)
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

Iako ga partijski lider javno naziva svijetlom budućnošću Nove srpske demokratije, utisak je da se Marko Kovačević pravi da ne shvata da novinari “Vijesti” nisu armija partijskih botova njegove stranke, niti njeni megafoni poput nepotpisanih “novinara” sa portala bliskih njegovoj stranci, ali ni oni sa suprotnog “patriotskog” pola, koji gotovo svakodnevno šire laži i govor mržnje.

Nadam se da on to odlično zna.

Ima nade za njega i NSD ako se on u ovoj prijavi samo pravi da je nemoguće da članak u “Vijestima”, koji se napiše kao reakcija na njegove zapaljive izjave, da to nije rezultat zavjere ili nečije naredbe, niti je hajka kakve svakodnevno vode brojni mediji pod kontrolom njegovog pravog političkog uzora, autokrate iz susjedne i bratske nam države. I tamo i ovdje. Međutim, ako stvarno tako misli, neće daleko dogurati ni on, ni stranka, ako je on zaista njena budućnost.

Kovačeviću je savršeno odgovaralo kada su “Vijesti” decenijama objavljivale, slične, profesionalne tekstove o tadašnjim gradonačelnicima, šefovima vlada država, sa reakcijama NVO sektora i opozicije, uključujući njegove i njegovih kolega, na mnogobrojne “faulove” političara iz bivše vlasti poput ovog njegovog.

Sad bi kao “oslobodilac” da nas zaplaši i kontroliše, baš kao što su i bivši decenijama pokušavali, kako bismo zaćutali o njegovim nepočinstvima i javnim stavovima iz 19. vijeka, bila ona krivična djela ili ne. Šta mislite je li uspio?

Tvrdnja da su novinari “Vijesti” u dosluhu sa ostalim prijavljenima je takođe rezultat dugogodišnjeg tanga koji je njegova strana crnogorske politike plesala sa onom drugom, sa zajedničkim ciljem da fingiranim identitetskim svađama izlude birače i jednih i drugih, kako ne bi razmišljali o bitnim, životnim stvarima, i dali glasove nekom drugom. Dugo im je to uspijevalo. “Dalaj lama” veli da je shvatio da to više ne pali, ali Kovačević nije, ili se pravi da nije. Ko zna, neka tih izjava, zlu ne trebalo.

Ako u tekstovima koje je koleginica Matijašević napisala, ili kolega Kosović “inspirisao” (evo na neviđeno, jer u prijavi ne piše koji su) nađe išta loše o njegovoj etničkoj, vjerskoj ili političkoj pripadnosti, išta u čemu ima makar promil od njegovih šovinističkih izjava ili postupaka, (a da to nijesu izjavile njegove kolege sa druge strane) evo obećavam, uvešćemo posebnu rubriku pod nazivom “najbolji i najljepši političar ikad, ljepši i pametniji i od Vučića” i tu ćemo objavljivati samo bajke i druge hvalospjeve i anegdote iz njegove živopisne biografije.

Veli da očekuje izvinjenje, jer ga tužilaštvo nije gonilo za “namještanje sata”. “Vijesti” se uvijek javno izvine kad pogriješe, ali njemu nemamo zašto.

Naravno da treba kazniti svakog ko prijetnjama ugrožava bilo čiju bezbjednost, ali je Kovačević ovom prijavom protiv novinara “Vijesti” promašio metu.

Kad tužilaštvo odbaci ovu njegovu budalaštinu, “Vijesti” će u ime prijavljenih novinara podnijeti prijavu protiv njega za lažno prijavljivanje, pa mu eto nove prilike da slobodno opet zakuka kako ga naši novinari ugrožavaju zbog njegove etničke, vjerske i političke pripadnosti.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")