Pop klasik Nena Belana u novom ruhu

Klapa Cambi zajedno sa muzičkom legendom obradili “Oceane ljubavi”

1377 pregleda 0 komentar(a)
Članovi klape Cambi sa Belanom, Foto: Daria Opacak
Članovi klape Cambi sa Belanom, Foto: Daria Opacak

Nakon što su krajem marta predstavili novo ime, imidž i muzički identitet u duetu s Đulijenom, klapa “Cambi” se vraća sa novom saradnjom.

Naime, ovog puta udružili su snage sa pop legendom Nenom Belanom koji im se pridružio u izvedbi svoje uspješnice “Oceani ljubavi”.

“Pjesma je originalno nastala za dječju predstavu ‘Burratino’ 2010. godine u Šibeniku. Po završetku rada na predstavi napisao sam novi tekst pod nazivom ‘Oceani ljubavi’ i ta pjesma je postala najvrćenija numera u Hrvatskoj te godine. Deset godina poslije novo ruho dali su joj momci iz klape Cambi s kojima je bio nevjerovatan užitak sarađivati. Ova saradnja i nova verzija pjesme pokazatelj su da “Oceani ljubavi” postaju već jedan klasik pop muzike”, ispričao je Neno Belan.

Ukulele, mandoline i harmonike udružene s osam moćnih vokala klape Cambi isprepletene su u predivnoj vizualnoj priči ridatelja Milana Latkovića snimanoj prošle sedmice u trogirskom akvatoriju.

Malena dva ostrva Čelice postali su kulisa za bajkovitu romansu u kojoj su se našli splitska glumica Uršula Ana Najev i vodeći vokali Cambija Sandro Gerbec, Joško Tranfić, Luka Čulić i Jure Nikolić.

Uršula i solisti Cambija ispričali su dopadljivu muzičku i vizuelnu priču koja je pokrenula i spojila dva ostrva.

Bonus video: