Tijana i Branka pobjednice Online etno festa za mlade

Rakočević i Zečević na poklon će dobiti snimanje cover kompozicije u muzičkom studiju Drešević u Podgorici

3039 pregleda 25 reakcija 0 komentar(a)
Poster, Foto: Online etno fest mladih
Poster, Foto: Online etno fest mladih

Pobjednica prvog Online etno festa mladih sjevera Crne Gore, prema ocjeni žirija, je Tijana Rakočević iz Kolašina, dok je Nikšićanka Branka Zečević imala najviše glasova (lajkova) publike.

„Na stručni žiri najbolji utisak je ostavila interpretacija Tijane Rakočević iz Kolašina sa pjesmom ‘Tanko poju za gorom đevojke’, koja je na vrlo kvalitetan, originalan i specifičan umjetnički način izvela pomenutu etno pjesmu. Žiri je odlučio da zbog kvaliteta u interpertacijama, Tijana Rakočević i Branka Zečević na poklon dobiju snimanje cover kompozicije u muzičkom studiju ‘Drešević’ u Podgorici”, navodi se u saopštenju za javnost.

Članovi žirija bili su Senad Drešević, muzički producent i aranžer, Tijana Blečić, profesorica solo pjevanja, Branka Šćepanović, istaknuta interpretatorka narodne i izvorne crnogorske muzike, i Zoran Džiknić, samostalni umjetnik i organizator Online etno festa mladih sjevera Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, snimci učesnika takmičenja imali su više od 70 hiljada pregleda i ukupno 5.218 lajkova, od čega je petinu lajkova dobila Branka Zečević koja je otpjevala pjesmu “Crna Goro zemljo mila” i kojoj će biti uručena prigodna novčana nagrada.

U finale takmičenja ušlo je 16 solista i dvije pjevačke grupe - Anastasija Vojinović, Maša Cupara, Valentina Zeković, Nikolina Orbović, Ana Zeković, Teodora Korać, Sara Bulatović, Milica Dobrilović, Radovan Suknović, Nikola Krulanović, Nađa Jeknić, Nikola Kankaraš, Tijana Rakočević, Branka Zečević, Tijana Vučetić, Žana Radulović, pjevačka grupa škole pjevanja CIRTIP i ženska pjevačka grupa “Đude” KUD-a “Mijat Mašković”.

“Stručni žiri čestita i izvornim pjevačkim grupama na očuvanju i njegovanju tradicionalnog izvornog grupnog pjevanja. Svi finalisti su pokazali izuzetan talenat i time doprinjeli očuvanju izvorne muzičke kulturne baštine Crne Gore. Oni će dobiti i diplome za učešće u prvom Online etno festu mladih sjevera Crne Gore, koji je pokazao da izvorna i etno muzika imaju budućnost među mladima u Crnoj Gori”, stoji u saopštenju za javnost.

Projekat pod nazivom “Online aktivizacija i promocija muzičkog staralaštva mladih sjevera Crne Gore i očuvanje muzičke kulturne baštine Crne Gore”, u sklopu koga je održan Online etno fest, a koji realizuje Zoran Džiknić, finansijski je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore i Muzičkog centra Crne Gore, kroz kampanju “Živimo kulturu”.

Bonus video: