Festivali u doba krize

KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa organizovanjem raznovrsnog i bogatog umjetničkog i kulturnog sadržaja u Kotoru

2782 pregleda 41 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: KotorArt
Ilustracija, Foto: KotorArt

KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa organizovanjem raznovrsnog i bogatog umjetničkog i kulturnog sadržaja u Kotoru, uz poštovanje svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela. Tako će se danas održati konferencija “Festivali u doba krize”, u 20 časova, na Pjaci od Kina u Kotoru.

Na knferenciji će govoriti direktorke i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore i regiona: Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin), Dora Ruždjak Podloski, umjetnička direktorka Dubrovačkih ljetnjih igara, kao i predstavnica Ministarstva kulture, direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Dragica Milić i državni sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Damir Davidović. Domaćin i moderator je direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista prof. Ratimir Martinović.

Učesnici će izložiti svoje gledište o ovoj temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega će uslijediti debata na temu pozicije, uticaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima.

Svi programi festivala biće dostupni na platformi ondemand.sff.b.

Bonus video: