Belanova „Čarobna stvar” dobila spot

Radnja se odvija 50-ih godina prošlog vijeka, a video je napravljen kao mini-film

1073 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: Screenshot
Detalj iz spota, Foto: Screenshot

Nakon nedavnog uspješnog predstavljanja na jubilarnom 60. Splitskom festivalu, “Čarobna stvar” Nena Belana i Zorane Kačić Čatipović proglašena je pobjedničkom pjesmom osvojivši Prvu nagradu publike, dok je Neno primio i nagradu za najbolji aranžman. Pjesma, koja je nastala kao nastavak saradnje započete radom na Belanovu autorskom mjuziklu “Bambina”, koji je početkom ove godine bio postavljen na pozornicu splitskog HNK (gdje Zorana radi kao glumica u stalnom angažmanu), dobila je i spot u režiji Milana Latkovića.

“Srećan sam da je spot za pjesmu ‘Čarobna stvar’ napokon ugledao svjetlo dana. Ovom prilikom javno želim da se zahvalim kolegi, prijatelju i cimeru Đulijanu kao i svim divnim ljudima, glumcima HNK Split, s kojima sam radio na mjuziklu ‘Bambina’. Takođe i cijeloj ekipi iz HNK na čelu sa Srećkom Šestanom koji su mi nesebično pružili podršku u stvaranju ovog mini-filma. Naravno, srećan sam i zbog Zorane jer se moja vizija o našem duetu, nakon čarobne pobjede na Splitskom festivalu, napokon pretočila i u vizual, zahvaljujući upravo režiji Milana Latkovića”, kaže Belan.

“Belana sam upoznao sam dok sam režirao “Oceane ljubavi”, obradu njegove pjesme u izvedbi klape Cambi. Dogovorili smo se za saradnju na njegovom idućem spotu. Radnja se odvija 50-ih godina prošlog vijeka. Taj ambijent mi je odgovarao stilu pjesme ‘Čarobna stvar’ i tu su nam nesebično priskočili u pomoć glumci iz mjuzikla ‘Bambina’, tokom kojeg su se Neno i Zorana i povezali. Glumci splitskog HNK i Neno Belan u spotu glume ekipu reditelja, snimatelja i asistenata koji snimaju spot pjevačkoj zvijezdi Zorani. Prelijepo dvorište Vile Dalmacije je bilo jedini realan izbor i poslužilo mi je kao savršena scenografija za ovu stvar. Neno je očaran Zoranom, a ona uživa u njegovoj pažnji dok je fotografiše tokom snimanja. Na kraju se ipak rastaju, a ona uzima njegov fotoaparat kao suvenir. Puno godina kasnije Zorana dolazi u Neninu fotoradnju kako bi razvila upravo te slike i vratila mu fotoaparat, te se bude stari osjećaji”, prepričava radnju spota Latković.

Bonus video: