Nagrada za „Ognjilo” na Kritu

“Film, sniman skoro tri godine u Ožegovicama iznad Čeva, predstavlja dodir tradicionalnog i novog... U život jednog gorštaka, na njegovo imanje, u njegov krajolik, ‘useljava’ ogromni metalni električni stub"

1963 pregleda 0 komentar(a)
Poster, Foto: Poster
Poster, Foto: Poster

Film “Ognjilo” reditelja i scenariste Vladimira Perovića, osvojio je drugu nagradu u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma na Međunarodnom festivalu u gradu Ierapetra na Kritu.

“Film, sniman skoro tri godine u Ožegovicama iznad Čeva, predstavlja dodir tradicionalnog i novog... U život jednog gorštaka, na njegovo imanje, u njegov krajolik, ‘useljava’ ogromni metalni električni stub. Simbolično, to je predstavljeno kroz kontrast moćnog dalekovoda od 400 kilovolti na jednoj, i izbijanja iskri starinskim ognjilom i kresivom, na drugoj strani”, navodi se u opisu Perovićevog filma koji je rađen u produkciji JU Centar za kulturu Tivat.

Izvršna producentkinja Jelena Božović istakla je da “’Ognjilo’ opravdava sve ambicije” sa početka rada na njemu.

“Njegov festivalski put je tek počeo, a ista očekivanja imamo i na drugim regionalnim i međunarodnim festivalima. Zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH, otkazali smo planirani put na Sarajevo Film festival, ali imaćemo priliku da isti pratimo putem onlajn platformi, pa pozivamo našu publiku da prati naše društvene mreže gdje ćemo postaviti odgovarajuću adresu za gledanje filma”, poručila je ona.

Pored SFF-a, film će se u drugoj polovini avgusta prikazati i na Mediteran Film festivalu u Širokom Brijegu, a početkom septembra je planirana projekcija na festivalu Beldocs u Beogradu.

Bonus video: