Počelo snimanje filma "Pukotina u ledu"

Dio glumačke ekipe projekta rediteljke i scenaristkinje Maje Miloš, čine i crnogorski glumci: Jadranka Mamić, Mirko Vlahović i Momo Pićurić

3231 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dunja Dopsaj
Foto: Dunja Dopsaj

Snimanje dugometražnog igranog filma “Pukotina u ledu” scenaristkinje i rediteljke Maje Miloš, u produkciji srpske kompanije "Baš Čelik", počelo je nedavno, prenosi Filmski centar Crne Gore.

Projekat je dobio podršku Filmskog centra Crne Gore na konkursu sa sufinansiranje u kategoriji manjinskih koprodukcija. Pored različitih lokacija planiranih za snimanje, jedan dio filma će biti snimljen i na teritoriji Crne Gore. Glumačku ekipu čine i crnogorski glumci: Jadranka Mamić, Mirko Vlahović i Momo Pićurić, zajedno sa glumcima iz Srbije među kojima se izdvajaju: Jovana Stojiljković, Marko Grabež, Nataša Ninković i Ljubomir Bandović.

“Pukotina u ledu” je koprodukcija Srbije, Holandije, Italije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, a koproducenti su Volya Films (Holandija), Nightswim (Italija), Zavod Spok (Slovenija), Vertigo (Slovenija), Propeler Film (Hrvatska) i Quadrifolium Films (Crna Gora). Producentkinja je Jelena Mitrović, a koproducenti su: Denis Vaslin, Ines Vasiljević, Jožko Rutar, Danijel Hočevar, Boris T. Matić i Ivan Bakrač iz Crne Gore. Direktor fotografije je Vladimir Simić, scenografiju će potpisati Marija Jocić, a kostime Ivana Majstorović Kesić.

Radnja filma prati klizačicu Mariju koja živi sa ocem, vozačem kamiona, u predgrađu Beograda, a sinopsis dalje otkriva o čemu se radi:

"Skrhana bolom zbog smrti svoje majke, Marija ne uspijeva da prihvati svoju bukteću seksualnost. Oseća se prljavom i to je progoni u snovima, seksualnim, mračnim i autodrestruktivnim. Nakon što njen otac dovede u kuću novu ženu i njene dvije ćerke, Marija shvata da ne može da vjeruje maćehi. Zbog finansijskih problema Marija pokušava da zaradi dodatni novac i ulazi u svijet u kojem se žene iskorišćavaju, što stavlja još veći pritisak na njenu potisnutu seksualnost. Maćeha manipuliše Marijinim emocijama prema ocu i ima izlive bijesa prema njoj, koji eskaliraju u fizičko nasilje uz konstantni pritisak da treba da zarađuje više novca. Marija tada mora da se odrekne klizanja koje joj predstavlja jedno od rijetkih trenutaka u kojim uživa. Ipak, ljubav poželjnog mladog biznismena daje Mariji snagu da prihvati sebe, svoju seksualnost i prevaziđe probleme", piše na sajtu FCCG.

Bonus video: