Kratki film "Neko treći" u Nikšiću

Projekcija ostvarenja Milorada Milatovića počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan

1599 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma, Foto: Screenshot, Privatna arhiva
Scena iz filma, Foto: Screenshot, Privatna arhiva

Projekcija nagrađivanog kratkog igranog filma „Neko treći“ mladog autora iz Nikšića, Milorada Milatovića, biće upriličena večeras u Nikšiću, u 19 časova u sali "Zahumlja", a u okviru ciklusa studentskog filma. Ulaz je besplatan.

“Film prati devetogodišnjeg dječaka Vanju koji očajnički vapi za majčinskom ljubavlju i brigom, a koja mu je uskraćena usljed ljubavnih problema s momkom kroz koje lik majke prolazi”, navodi se u opisu.

Uloge tumače: Ognjen Ćetković, Ana Vučković, Jelena Đukić, Zoran Vujović i Petra Đurišić.

Kratki studentski igrani film „Neko treći“ proglašen je za najbolji kratki film na Brač Film Festivalu, a osvojio je i nagradu za najbolji film u takmičarskoj kategoriji mediteranskih filmskih škola na Festivalu mediteranskog filma Aarte Mare koji se održava svakog oktobra u gradu Bastija, na ostrvu Korzika.

Milatovićev film je bio u zvaničnoj selekciji mnogobrojnih festivala kao što su: Fribourg International Film Festival, Filmski Front, Linea d’Ombra Festival, Balkan Beyon Borders, Arte Marte, i drugi.

„Neko treći“ je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, kao završni rad Milorada Milatovića na osnovnim studijama, na predmetu "Filmska režija". Producent je Miljan Vučelić, direktor fotografije Ivan Čojbašić, scenario potpisuje Sara Đurović, montažer je Ivan Zirojević, snimatelj zvuka Miloš Boričić, dizajner zvuka Antonio Toni Andrić, dok je postprodukciju slike radio Dušan Vuleković.

Događaj organizuje JU „Zahumlje” Nikšić, a u okviru repertoara Nikšićke kulturne scene za februar 2022. godine.

Bonus video: