Filmskom festivalu Herceg Novi potrebni selektori

Selektori su potrebni u takmičarskim kategorijama programa dugometražnog igranog filma, studentskog filma i dokumentarnog filma, navodi se u javnom pozivu

2612 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival je u susret predstojećem 35. izdanju raspisao javni poziv za odabir selektora Festivala.

Kako se navodi, selektori su potrebni u takmičarskim kategorijama programa dugometražnog igranog filma, studentskog filma i dokumentarnog filma.

"Selektori moraju biti lica sa referencama koje će omogućiti nepristrasnu i kredibilnu ocjenu umjetničkog kvaliteta filmova koji se selektiraju", piše u javnom pozivu.

Kandidati u roku od 30 dana od objavljivanja konkursa treba da dostave stručnu biografiju i dokaz o stručnoj spremi i motivaciono pismo sa obrazloženjem ukupnog pristupa navedenom poslu, uključujući dosadašnje iskustvo, te moguća unapređenja i modernizaciju u pristupu selekciji.

"Materijal poslati na mail info@filmfestival.me ili preporučenom poštom na Herceg fest (za Savjet Filmskog festivala Herceg Novi), adresa: Dvorana Park, Njegoševa bb, 85340 Herceg Novi, Crna Gora".

U saopštenju Savjeta koje potpisuje njegov predsjednik Nikola Vukčević navodi se da će Savjet upriličiti razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove i donijeti odluku shodno svojim ingerencijama, "vodeći računa o izboru lica čije će iskustvo i autoritet u traženoj oblasti omogućiti nepristrasnu i kredibilnu ocjenu umjetničkog kvaliteta filmova koji se selektiraju, uključujući i dotadašnje reference kandidata, iskustvo u domenu vršenja selekcije festivaskog ili sličnog programa, poznavanju prilika u crnogorskim i regionalnim poslovima filmske produkcije i/ili distribucije, te ličnom autoritetu u domenu programa za koji se kandidat prijavljuje".

Predsjednik Savjeta, Nikola Vukčević

Bonus video: