Džez veče u Nikšiću

Publika će u petak, 13. januara, imati priliku da uživa u nastupu Sare Jovović (klavijature), Maše Vujadinović (vokal) i Milorada Šula Jovovića (gitara)

2468 pregleda 1 komentar(a)
Sara Jovović, Foto: Privatna arhiva
Sara Jovović, Foto: Privatna arhiva

Veče džeza, koje organizuje JU „Zahumlje“, biće organizovano u petak, 13. januara, u 20.30 časova u Nikšiću, u sali „Zahumlja“.

Publika će imati priliku da uživa u nastupu vrhunskih izvođača džez muzike – Sare Jovović (klavijature), Maše Vujadinović (vokal) i Milorada Šula Jovovića (gitara).

Događaj se organizuje u okviru januarskog repertoara Nikšićke kulturne scene, a ulaz je slobodan.

Milorad Šule Jovović, Šule Jovović
foto: Privatna arhiva

Jovović je završila Srednju muzičku školu„Vasa Pavić“ za klasični klavir u Podgorici. Nastupala je na brojnim festivalima, među kojima je Made in NY Jazz festival u Podgorici od 2016. do 2020. godine, dok je sa “Piva džez” bendom nastupala na džez festivalu u Bijelom Polju, Petrovcu i džez festivalu „Tri kanjona“ u Pivi.

“Nastupala je i u Berlinu, u čuvenom ‘Zig-Zag’ džez klubu sa ocem, Šulem Jovovićem, i osnivačem benda Benom Kraefom, gdje je imala priliku da izvodi crnogorske džez obrade i originalne kompozicije. Prisustvovala je i raznim džez radionicama - u Podgorici, koju je vodio Vasil Hadžimanov, u Herceg Novom, koju su vodili Brad Leali i Claus Raible, i u Peruđi na Umbria jazz festivalu, gdje je i dobila stipendiju za prestižni ‘Berklee College of Music’“, stoji u najavi koncerta.

Maša Vujadinović je završila nižu i SMŠ “Vasa Pavić”, kao đak generacije. Pohađala je dva instrumentalna odsjeka, klavir i solo pjevanje. Studira na “Berklee College of Music” u Bostonu, čiji je stipendista. Više puta je predstavljala Crnu Goru na festivalima visokog ranga, među kojima je i dječija Evrovizija.

Milorad Šule Jovović je vođa prvog crnogorskog džez sastava “Piva džez band“, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari, a završio je Muzičku akademiju na Cetinju. Radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici.

“Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a, do hard bop-a i funk-a. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike, među kojima su i oni internacionalnog kalibra, kao npr. François Jeanneau”, stoji u najavi.

Bonus video: