Marku Baćoviću nagrada za najboljeg glumca

Žiri Teatar festa “Petar Kočić” u Banjaluci, dodijelio priznanje za ulogu Spasoja Blagojevića u predstavi “Pokojnik”

1815 pregleda 33 reakcija 0 komentar(a)
Scena iz predstave: Baćović, Foto: Duško Miljanić
Scena iz predstave: Baćović, Foto: Duško Miljanić

Upadljivu lakoću, nenametljivu spretnost i raskoš glumačke igre koju u predstavi “Pokojnik” demonstrira Marko Baćović prepoznao je i žiri 25. izdanja Teatar festa “Petar Kočić” u Banjaluci, pa je doskorašnji direktor Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) i poznati glumac dobio Nagradu za najboljeg glumca na ovogodišnjem festivalu.

Baćović je nagrađen za ulogu Spasoja Blagojevića, u komadu rađenom u koprodukciji CNP-a i Centra za kulturu Tivat.

“Baćović je slojevito i raskošno prikazao Spasojev urođen bitangluk, sklonost ka krađi, korupciji, licemjerju i potpuno odsustvo etičnosti i ljudskosti. Njegova igra teče uz upadljivu lakoću i nenametljivu spretnost, u građenju jednog prepoznatljivo savremenog moćnika, lešinara koji sa dijaboličnim šarmom uzima šta mu ne pripada”, ističe se u obrazloženju žirija koji su činili: srpski teatrolog i pozorišni kritičar Ana Tasić i glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Duško Ljuština i Nataša Ivančević.

Adaptaciju i režiju čuvenog djela Branislava Nušića potpisuje Egon Savin, a predstava je naišla i na odlične reakcije publike i u Banjaluci, nakon dobrih ocjena na 68. Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Pored Baćovića, u predstavi igraju i Bojan Dimitrijević, Nada Vukčević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Stefan Vuković, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović, a izvršna producentkinja je Nela Otašević.

Bonus video: