Filmska priča o hotelu „Boka”

Projekat Marije Perović dobio je finansijsku podršku Filmskog centra Srbije kao prvi na listi na Konkursu za sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija

2790 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Filmski projekat “Hotel Boka” dobitnik je finansijske podrške Filmskog centra Srbije, kao prvi na listi na Konkursu za sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija. Ovaj dugometražni film režiraće Marija Perović, a iza produkcije stoji crnogorska kompanija “Kino”, u koprodukciji sa kompanijom “This and That Production”. Producenti su Marija Perović i Predrag Bjelac.

Perović
Perovićfoto: Dalibor Ševaljević

Scenario o slavnom hercegnovskom hotelu su napisale Maja Todorović i Marija Perović, a nastao je po istoimenoj drami Stevana Koprivice.

“Izuzetno primamljiv vizuelni identitet priče kao i vjerodostojnost likova bili su dovoljni komisiji da jednoglasno podrži ovaj projekat”, piše u obrazloženju FCS.

Hotel 'Boka'
Hotel "Boka"foto: Arhiva

Projekat je ranije podržao i Filmski centar Crne Gore sa obrazloženjem da je “scenario, veoma dobro napisan, a likovi su kvalitetno razvijeni”.

Terasa hotela 'Boka'
Terasa hotela "Boka"foto: Arhiva

“Projekat ‘Hotel Boka’ je intimna priča jedne žene, koja je prati od njenog djetinjstva pa sve do smrti. Priča o hotelu ‘Boka’, koji je sagradila Austougarska carevina 1913. godine u Herceg Novom, ide sve do njegovog stradanja u razornom zemljotresu 1979. godine. Film je epohe sa zanimljivim, ženskim osvrtom na mane svih ideologija kroz istoriju, koji donosi humanu priču o pomirenju i o važnosti života iznad svih politika. Legende koje okružuju hotel Boku, te njegovo postavljanje u centar romantične drame smještene između dva svjetska rata, uz uvođenje značajnih istorijskih ličnosti sa ovih prostora, nose sa sobom izuzetno jaku priču koja će zasigurno biti interesantna široj publici”, navodi se u opisu.

Bonus video: