Predstava „Ustav” večeras u Podgorici

Komad obrađuje teme vezane za državna obilježja, podjelu vlasti, primjere kršenja najvišeg pravnog akta...

644 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Predstava “Ustav”, Reflektor teatra iz Beograda, po tekstu Milene Bogavac, u režiji Vojislava Arsića, biće izvedena danas u Podgorici, na Ljetnjoj sceni u Staroj varoši u 21 čas. Ulaz je slobodan.

“Predstava je nastala kroz višemjesečni edukativni i istraživački proces tokom koga je (ko)autorski tim, čitao i analizirao Ustav Republike Srbije i zvanične, srednjoškolske udžbenike o ustavu i pravima građana. Oni su, zajedno s ekspertima iz oblasti društvenih, političkih i pravnih nauka, analizirali najviši pravni akt države u kojoj žive, da bi realizovali edukativnu pozorišnu predstavu, koja će publici pomoći da razumije poredak i ključna prava i obaveze svih građana i građanki Republike Srbije”, navodi se u saopštenju.

Teme kojima se predstava bavi vezane su za državna obilježja, podjelu vlasti, kao i primjere kršenja tog pravnog akta.

U predstavi igraju: Milena Božić, Đorđe Živadinović Grgur, Mladen Milojković, Lazar Nikolić i Katarina Živković. Scenografiju je radio Vladan Slavković, scenski pokret i koreografiju Andreja Kulešević, muziku Ivan Mirković Bambi, izvršna producentkinja i organizatorka je Kristina Anđelković, asistent režije Istok Petrović, producenti Vladan Slavković i Vojislav Arsić.

Bonus video: