Bokeljska noć: Koncert Tonija Cetinskog, nevrijeme prekinulo konvoj barki

Cetinski je kazao da su mu po senzibilitetu i mentalitetu izuzetno bliske tradicionalne fešte poput Bokeljske i dodao da se uvijek lijepo poveže sa crnogorskom publikom

18865 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Tradicionalna manifestacija Bokeška noć održana je sinoć, uz nastup Tonija Cetinskog, i pored nevremena koje je zahvatilo Kotor i prekinulo konvoj barki.

Olujni udari vjetra onemogućili su jedrilicama JK „Lahor“ da isplove, a velika kiša oštetila je makete na barkama, prenosi Mediairo.

Predsjednica Organizacionog odbora i direktorica Kulturnog centra Kotor Radmila Beća Radulović je, u dogovoru sa članovima tog odbora, odlučila da se fond nagrada u iznosu od 3.000 eura jednako podijeli svim meštrima koji su i ove godine uložili trud i napor u izradi kreacija na barkama, koje je trebalo da se predstave publici i žiriju.

Atmosferu na Trgu od oružja pred nastup Cetinskog zagrijao je DJ Niggor.

Cetinski je kazao da su mu po senzibilitetu i mentalitetu izuzetno bliske tradicionalne fešte poput Bokeljske i dodao da se uvijek lijepo poveže sa crnogorskom publikom.

“Sjećam se mog prvog gostovanja u Crnoj Gori, još davne 2000. godine, i tada sam imao priliku da upoznam dosta Kotorana, i zaista se lijepo osjećam ovdje”, kazao je Cetinski neposredno pred koncert.

Komentarišući sve manju prisutnost festivala koji su se, kako je kazao, uvijek i vezivali za primorska mjesta, rekao je da su oni veoma bitni za muzičare, posebno one na početku karijere.

“Moje vrijeme dokazivanja na muzičkom nebu je negdje i stalo prije deset godina, jer više nisam imao potrebu za tim. Mislim da su i festivali, kao i takmičenja Eurosonga, prvenstveno za mlade muzičare”, smatra on.

Cetinski se tom prilikom prisjetio i napomenuo da je nedavno imao izuzetno uspješne koncerte u Srbiji i kazao da se, pogotovo od doba pandemije, i ne daje u neke velike planove kada su u pitanju turneje.

“Svijet je u posljednje vrijeme jako ubrzan, i baš zbog toga se trudim da usporim kada je život posrijedi. U posljednje vrijeme se više družim, provodim dosta vremena u prirodi. Radim na novom albumu, ali se ne opterećujem rokovima”, poručio je on.

Bonus video: