U galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje otvorena izložba Petra Mrdaka

Mrdak je rođen na Cetinju 2003. godine. Srednju umjetničku školu "Petar Lubarda" završio je u svom rodnom gradu, a trenutno je student druge godine Fakulteta za likovnu umjetnost na Cetinju

3652 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Centar za kulturu Prijestonice Cetinje
Foto: Centar za kulturu Prijestonice Cetinje

U galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje večeras je otvorena samostalna izložba slikara Petra Mrdaka.

Ovo je prva izložba organozovana na osnovu Javnog poziva koji ima za cilj da podrži i predstavi mlade neafirmisane likovne stvaraoce sa Cetinja.

Mrdak se zahvalio Prijestonici Cetinje i Centru za kulturu na pruženoj prilici da svoju prvu samostalnu izložbu organizuje u svom rodnom gradu.

"Zahvalan sam svima onima koji su uticali na moj umjetnički rad i stvaralaštvo, posebno SLŠ "Petra Lubarda" i FLU Cetinje i svojim profesorima bez čijih koreketura i savjeta ova izložba ne bi bila moguća", rekao je Mrdak.

izložba Petar Mrdak
foto: Centar za kulturu Prijestonice Cetinje

Mrdak je rođen na Cetinju 2003. godine. Srednju umjetničku školu "Petar Lubarda" završio je u svom rodnom gradu, a trenutno je student druge godine Fakulteta za likovnu umjetnost na Cetinju.

Centar za kulturu Prijestonice Cetinje ovom izložbom zaokružuje likovni program za 2023. godinu.

izložba Petar Mrdak
foto: Centar za kulturu Prijestonice Cetinje

Kako je najavljeno sledeće godine nastaviće se organizovanje izložbi mladih umjetnika koji su se odazvali Javnom pozivu. Pored toga za sledeću godinu planirano je i nekoliko izložbi priznatih likovnih stvaralaca iz Crne Gore, čije će predstavljanje Centra za kulturu Prijestonice dati poseban značaj na kulturnoj mapi, ne samo grada već i države.

izložba Petar Mrdak
foto: Centar za kulturu Prijestonice Cetinje

Izložbu Mrdaka "Slike i crteži" publika može pogledati do kraja decembra 2023. godine.

Bonus video: