Koncert i radionica “Svijet udaraljki”

Studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu predstaviće repertoar i održati radionice kojima će približiti udaračke instrumente

2623 pregleda 1 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Izdavačko-edukativni sektor Muzičkog centra Crne Gore organizuje koncert i radionicu na temu “Svijet udaraljki”, a na kojima će se predstaviti studenti osnovnih, master i doktorskih studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu iz klasa dr umjetnosti Srđana Palačkovića, vanr. prof. i dr umjetnosti Ivana Burke.

Crnogorska publika će sjutra imati priliku da uživa u koncertu, na velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore, u 20 časova.

“Na koncertu će biti predstavljene udaraljke u različitim sastavima, a prisutni će moći da čuju, između ostalog, kompoziciju za marimbu solo iz opusa japanskog autora Kazunorija Mijake i Nebojše Jovana Živkovića, zatim djela za vibrafon solo, marimba trio, doboš, bongose”, saopšteno je iz Muzičkog centra tim povodom.

Radionica će biti upriličena istog dana, u nešto ranijem terminu. Svi koji su zainteresovani da se upoznaju sa udaraljkama i saznaju nešto više o toj kategoriji muzičkih instrumenata mogu da prisustvuju radionici koja će biti održana u 17 časova.

U programu će učestvovati: Nevena Đorđević, Vid Milošević, Emilija Katalina, Dimitrije Goldner, Sandra Karagunović, Boris Pažin, Milan Milić, Milorad Balić, Nevena Đorđević. Iz Muzičkog centra Crne Gore najavljuju i gošću, gitaristkinju Katarinu Golubović.

Ulaz je slobodan.

Bonus video: