Komedija “Cabares Cabarei” u Kotoru

Zijah Sokolović izvešće monodramu večeras u Kulturnom centru

2065 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Monodrama “Cabares Cabarei” Zijaha Sokolovića biće izvedena danas na Velikoj sceni Kulturnog centra Kotor u u 20 časova.

Životna komedija, kako ju je Sokolović nazvao, za skoro 30 godina postprodukcijskog života imala je više od 2000 izvođenja.

“Zijah A. Sokolović u komediji “Kabare, Kabarei “, govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnosti, poigrava se osjećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt”, navodi se u opisu.

foto: Promo

Najavljuju i dosta smijeha.

“Njegove mimične, tjelesne i govorne varijacije i mimikrijske vragolije na temu institucije, kao što su država i brak, smiješno karikiranje morala, međusobnih bračnih odnosa, političke banalnosti, svakodnevnih nebuloza i opominjanje na njih, da ljudi žive danas a ne sjutra - izazivajući ‘salve smijeha, višekratne spontane aplauze, pronicanje u suštinu ideja i na kraju iskrene i sasvim zaslužene ovacije očarane publike’, koja je poslije izvođenja predstave razmišlja: ‘Kako je moguće tako dugo održati toliku glumačku koncetraciju i kondiciju…?’”, dodaju organizatoru u saopštenju.

Sokolović, između ostalog, poznat po svojim monodramama, jednom je dokazao da “Glumac je…glumac…je glumac”, a život ništa više nego ‘’Kabare, Kabarei’’.

Bonus video: